Головна Новини Політика зовнішня політика Чи відправить НАТО війська до України у разі вторгнення РФ: Столтенберг зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи відправить НАТО війська до України у разі вторгнення РФ: Столтенберг зробив заяву

У Північноатлантичному Альянсі "зосереджені на наданні підтримки Києву"

30 січня 2022, 22:50
Поділіться публікацією:

Північноатлантичний Альянс зосереджений на підтримці офіційного Києва у конфлікті з Росією, але не планує відправляти бойові підрозділи в Україну, якщо РФ розпочне наступ, оскільки наша країна не входить до складу НАТО. Про це в інтерв'ю британському ВВС розповів генсек Альянсу Єнс Столтенберг, передає УНН.

Чи відправить НАТО війська до України у разі вторгнення РФ: Столтенберг зробив заяву

Єнс Столтенберг - фото з відкритих джерел

"У нас немає планів розміщувати бойові частини НАТО в Україні", – сказав він.

Столтенберг зазначив, що у Північноатлантичному Альянсі "зосереджені на наданні підтримки Києву", при цьому вказавши різницю підходів, коли справа стосується захисту держави-члена НАТО і коли йдеться про країну, яка не в її складі.

При цьому генеральний секретар НАТО дав обіцянку підтримувати "сильного та надзвичайно цінного партнера, як Україна".

Зазначимо, що напередодні Єнс Столтенберг висловив думку, що держави НАТО мають підставити своє плече Україні, підтримати країну. Тому Північноатлантичний альянс сьогодні надає політичну підтримку, практичну підтримку, підтримує модернізацію армії України, допомагає боротися з корупцією та створювати механізми кіберзахисту.

Крім того, генсек НАТО раніше заявив, що вже неодноразово повторювалося, що Альянс за діалог з Росією і він виступає за те, щоб було знайдено компромісне рішення щодо роззброєння, контролю за розміщенням ракетних систем. Чи готові в НАТО вийти на максимальну прозорість щодо військової діяльності.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" — Кулеба відреагував на заяву Німеччини про далекі перспективи вступу України до НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини