Головна Новини Політика зовнішня політика Розмова Байдена і Зеленського: про що говорили глави держав (ОНОВЛЕНО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Розмова Байдена і Зеленського: про що говорили глави держав (ОНОВЛЕНО)

Основна увага була приділена обговоренню військової ситуації на Донбасі

2 квітня 2021, 18:45
Поділіться публікацією:

Зовнішньополітичні відносини України і Сполучених Штатів в рамках дипломатії офіційно вийшли на новий, більш високий рівень. Інсайд зарубіжного видання Politico підтвердився: сьогодні, 2 квітня, відбулася перша офіційна бесіда американського і українського президентів. Про предмет розмови повідомили представники прес-служби Білого Дому.

Розмова Байдена і Зеленського: про що говорили глави держав (ОНОВЛЕНО)

2 квітня відбулася розмова Зеленського і Байдена. Фото:

Головною причиною, що підштовхнула Джозефа Байдена до давно очікуваної розмови із Володимиром Зеленським, стало ускладнення військової ситуації на окупованому Росією Донбасі. При цьому глава американської держави зазначив, що США, як і раніше, збирається надавати всю необхідну допомогу та підтримку Україні в протистоянні з Російською Федерацією. Пріоритетом для Штатів, за словами Байдена, є територіальна цілісність нашої країни.

Крім питань про російську агресію стосовно України, Байден обговорив із Зеленським процес здійснення окремих реформ в Україні. Конкретні теми не повідомлялися, але уточнюється, що реформи засновані на "спільних цінностях демократії". Також були названі моменти, що допоможуть зміцнитися нашій країні як зсередини, так і на зовнішній політичній арені. Додатково повідомляється, що в розмові приділили достатньо уваги антикорупційних питань в Україні.

Не обійшлося, зрозуміло, і без обговорення коронавірусної пандемії, яка впливає зараз на все світове співтовариство в цілому.

Розмова Байдена і Зеленського: про що говорили глави держав (ОНОВЛЕНО) - фото 2

Як інформують окремі ЗМІ, бесіда тривала близько тридцяти сорока хвилин.

В Офісі президента розмову з Джозефом Байденом поки ще не прокоментували. "Коментарі" продовжують відстежувати ситуацію.

UPD. Бесіду із Байденом уже прокоментував сам Володимир Зеленський. Як повідомив український президент, партнерство зі Штатами має найвищій пріоритет для нашої країни. За словами керівника ОП Андрія Єрмака, голови держав говорили близько 50 хвилин.

Розмова Байдена і Зеленського: про що говорили глави держав (ОНОВЛЕНО) - фото 3

Контакту на вищому рівні вже не перший місяць чекали як українські політики, так і зарубіжні партнери. Нагадаємо, ймовірно запланованої на сьогодні бесіді передував розмову керівника ОП Андрія Єрмака з радником президента Штатів Джейкобом Салліваном. Під час нього чиновники обговорювали загострення ситуації на Донбасі, плани України щодо вступу в НАТО, а також проведення реформ в Україні.

Те, що розмова президентів стосувалася російської агресії по відношенню до України не дивує. Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що деякі політики Росії вже пояснили, чому їх армія може зайти на територію Донбасу.

Також на порталі знайдеться інформація про те, як нинішню ситуацію на лінії розмежування оцінюють експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини