Головна Новини Політика вибори Зеленський готовий провести вибори під час війни, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський готовий провести вибори під час війни, але є нюанс

Володимир Зеленський каже, що готовий провести вибори, але українці проти

1 грудня 2023, 12:50 comments10479
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", президент України Володимир Зеленський нібито заявив в інтерв'ю "Associated Press", що готовий провести вибори в Україні, але більшість українців виступають проти.

Зеленський готовий провести вибори під час війни, але є нюанс

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Журналісти не наводять чіткої цитати глави держави, але передають його слова так: "Хоча Зеленський заявив, що готовий провести вибори, більшість українців не готові, вважаючи це "небезпечною та безглуздою".

Водночас і сам Зеленський визнає, що не може проводити вибори 2024 через небезпеку для виборців від обстрілів та авіаударів з боку РФ. А для того, щоб провести онлайн-голосування, пояснив Зеленський, необхідно вносити зміни до Конституції, що під час дії воєнного стану також заборонено. Крім того, президент зазначив, що існує і проблема із голосуванням на тимчасово окупованих Росією територіях.

За словами глави держави, бути президентом країни, що воює, — "дуже складна робота", але він "не може собі уявити, що залишить цю посаду".

Зазначимо, у середині листопада всі політичні сили, представлені в українському парламенті, підписали меморандум про проведення наступних виборів лише після завершення воєнного стану. Про це повідомляє офіційний сайт Верховної Ради. Також цю інформацію в інтерв'ю підтвердив перший віце-спікер Олександр Корнієнко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять заяви Арахамії про неможливість проведення виборів: чи можуть бути варіанти.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Вашингтон відреагував на слова Зеленського про те, що вибори в Україні під час війни не на часі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 грудня 2023, 13:47

На прохання трудящих посадили їх на ланцюг. Юдейські таланти шахрайства неперевершені. Відмовки будуть ніби ми усередині Ізраїлю знаходимось.


Новини