Головна Новини Політика внутрішня політика Володимирівна тисне: чи зможе «Батьківщина» обігнати «Слугу народу»
commentss НОВИНИ Всі новини

Володимирівна тисне: чи зможе «Батьківщина» обігнати «Слугу народу»

Експерт вважає, що першість "Слуги народу" в рейтингу партій України рано чи пізно відбере хтось інший

22 червня 2021, 13:56
Поділіться публікацією:

Деякі політологи прогнозують ймовірні зміни в рейтингу електоральних уподобань українців. Вважається, що у "Батьківщини" Юлії Тимошенко значно покращився потенціал, і вона здатна потіснити як "ОПЗЖ", так і "Європейську солідарність". "Коментарі" запитали у експертів, чи може політсила Юлії Володимирівни набрати такого розгону, щоб навіть прибрати з перших позицій "Слугу народу".

Володимирівна тисне: чи зможе «Батьківщина» обігнати «Слугу народу»

"Батьківщину" навряд чи вдасться реанімувати — експерт. Фото: ЗМІСТ

На думку українського дипломата, юриста-міжнародника Вадима Трюхана, "партію Зеленського" хтось обов'язково посуне — рано чи пізно. Експерт каже, що це трапиться обов’язково, про що свідчить відразу кілька причин.

"Перша — насправді "Слуга народу" партією так і не стала. Це юридична оболонка для заведення потрібних оточенню Президента людей на посади в представницькі органи влади, починаючи від парламенту і уряду, і закінчуючи місцевими радами, мерами і так далі", — говорить Вадим Трюхан.

Другою причиною експерт називає те, що за майже 30 років незалежності України жодна правляча партія не змогла втримати перше місце в рейтингу більше одного політичного циклу. На думку Трюхана, "партії Зеленського" винятком стати не вдасться.

"Третє. Українським виборцям властива схильність до швидкого розчарування у вчорашніх кумирах. Пояснюється це патологічним невмінням політиків виконувати свої передвиборчі обіцянки, які вони завжди щедро роздають українцям, не гребуючи вдаватися до махрового популізму, — пояснює юрист-міжнародник. — У той же час українці залишаються політичними оптимістами: відмовивши в підтримці колишнім фаворитам, відразу переключаються на інших. А святе місце, як відомо, порожнім не буває. Відповідно виникає питання — а хто ж замінить "слуг"?"

На думку Вадима Трюхана, "Слугу народу" може змістити з першості електоральних симпатій якась нова політична сила. Яка саме — експерт поки прогнозувати не береться. Все тому, що зараз відразу кілька потужних стейкхолдерів намагаються перехопити у Зеленського ініціативу.

Разом із тим команда самого Зеленського намагається нейтралізувати такі спроби, говорить дипломат. За його словами, поки їхні дії успішні, однак нескінченно довго тримати оборону Банкової не вдасться.

"Зараз розганяється також теза про те, що Юлія Тимошенко стає ледве не безальтернативною альтернативою Володимиру Зеленському. Однак, як би не намагалися політтехнологи реанімувати бренд ЮВТ або "Батьківщини", час самої Юлії Володимирівни і політиків, яких вона утримує своїм особистим рейтингом в політиці, проходить. У той же час у партії "Батьківщина" є непогані шанси зайняти почесне третє або навіть друге місце на майбутніх виборах в разі, якщо їй виділять достатнє фінансування її тіньові спонсори", — резюмує експерт.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, скільки грошей українцям слід витратити на те, щоб розкрутити бренд партії і підтримувати її працездатність. Подробиці і цифри — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, яке майбутнє, на думку експертів, очікує партію "Голос" після того, як у ній фактично відбувся ідейний розкол.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини