Головна Новини Політика внутрішня політика Скільки коштує бренд партії та політика в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки коштує бренд партії та політика в Україні

Політичний експерт Олексій Голобуцький висловив свою думку щодо вартості бренду партії та політиків в Україні

11 червня 2021, 07:48
Поділіться публікацією:

Якщо уявити, що будь-яка партія в Україні це — не просто політична сила, а й комерційний проєкт, то скільки можуть коштувати її акції та її бренд? З приводу цього, гіпотетичного, але цікавого питання видання "Коментарі" звернулося до політичного експерта Олексія Голобуцького.

Скільки коштує бренд партії та політика в Україні

Мітинг політичної партії. Фото з відкритих джерел.

За приблизними підрахунками експертів, бренд партії з ліцензією та іншими документами в Україні сьогодні коштує близько 20-40 тис. дол. Голобуцький переконаний, що насправді вартість бренду партії залежить від тієї людини, яка очолює цю політичну силу, бо ці речі невіддільні. Не можна оцінити партію без її лідера, вважає експерт.

"Головна проблема сьогодення — не можна переносити бізнес на політику. Що таке бренд? Ніхто не скаже, скільки коштують наші послуги, бо не має ринку. Є просто формальність, ліцензія від Міністерства юстиції. У нас дуже персоналістські політичні сили, інших практично немає. Тільки "ОПЗЖ", мабуть, сама "розмита" політична сила, бо там кілька лідерів, різні електоральні групи", — заявив він.

Аргументуючи свою позицію, політичний експерт навів, як приклад, Петра Порошенка, згадавши усі три його політичні проєкти. За словами Олексія Голобуцького, ті люди, які купують партії, думають дещо інакше — вони не просто купують бренд, а домовляються із носієм цього бренду.

Розмовляючи зі своїми колегами Валерієм Клочком та Михайлом Чаплигою, політолог погодився з твердженням, що за кордоном ситуація схожа. Адже яскравий політичний лідер, як правило, запорука хорошого рейтингу для будь-якої політичної сили.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як заробити, працюючи політичним експертом



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини