Головна Новини Політика внутрішня політика В СБУ перевіряють справжність плівок з розмовами Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

В СБУ перевіряють справжність плівок з розмовами Медведчука

У Службі безпеки заявляють, що зараз не можуть опублікувати всю інформацію

22 травня 2021, 22:12
Поділіться публікацією:

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) перевіряють, чи не є підробленими записи розмов Віктора Медведчука за період з 2014 по 2018 рік. Йдеться про записи, опублікованих журналістів-розслідувачів з Bihus.Info. Про це повідомив речник СБУ Артем Діхтяренко в ефірі телеканалу "ДОМ".

В СБУ перевіряють справжність плівок з розмовами Медведчука

Експерти вивчають справжність можливих розмов Медведчука

За його словами, на брифінгу глави Служби безпеки і генпрокурора прозвучала тільки та частина інформації, яку можна розголошувати станом на сьогодні. Крім того, зазначив Діхтяренко, слідчі дії ще тривають.

Нагадаємо, 17 травня журналісти Bihus.Info опублікували десятки записів , на яких нібито звучить голос голови політради партії ОТЗЖ Віктора Медведчука з представниками окупантів на Донбасі, так і наближеними до президента РФ Володимира Путіна.

Раніше "Коментарі" писали, що Київський апеляційний суд прийняв рішення щодо обрання запобіжного заходу для Віктора Медведчука — політик повинен знаходитися під домашнім арештом до 9 липня.

В ході судового засідання запобіжний захід, яку 13 травня політику обрав Печерський районний суд Києва, оскаржували і адвокати, і прокурори. Обидві сторони не згодні з судовим рішенням. Про доводах сторони захисту і звинувачення розповів нардеп від фракції ОТЗЖ Ренат Кузьмін. Він також повідомив, що депутати фракції ОТЗЖ подали заяви про передачу Медведчука під особисту поруку. Однак суд відмовив їм у цьому.

Ми писали, що Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку офіційно повідомлено про підозру у державної зради і замаху на розграбування природних ресурсів окупованого Криму. Історик, політолог, правозахисник В'ячеслав Лихачов розповів виданню "Коментарі" , чи приведуть ці події до загострення на Донбасі, або навпаки — зможуть примусити Кремль до світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини