Головна Новини Політика внутрішня політика У Раді збирають голоси за відставку міністра охорони здоров'я: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді збирають голоси за відставку міністра охорони здоров'я: причини

Ідею звільнення Максима Степанова підтримує вже 90 депутатів

2 квітня 2021, 16:41
Поділіться публікацією:

Існує ймовірність, що Максим Степанов найближчим часом покине пост міністра охорони здоров'я. Принаймні такою ініціативою перейнялися народні депутати, котрі збирають підписи для відставки нинішнього глави МОЗ. Про те, що відбувається, стало відомо завдяки нардепу від "Слуги народу" Дмитру Гуріну.

У Раді збирають голоси за відставку міністра охорони здоров'я: причини

Міністра Степанова хочуть відправити у відставку. Фото із відкритих джерел

Як повідомив політик, у парламенті достатньо багато депутатів, які підтримують ідею зібратися на позачергову сесію ВР. Саме на цьому засіданні можуть розглянути питання відставки Максима Степанова.

Конкретних причин Дмитро Гурін не озвучував, водночас називаючи Степанова міністром, який "провалив боротьбу" із коронавірусною пандемією. Також нардеп згадав про слова керівника МОЗ щодо депутатів, які не приймають рішень про необхідність обов'язкової вакцинації медичних працівників в Україні.

Гурін висловив надію, що в найближчому майбутньому Степанов також втратить можливість що-небудь вирішувати, адже піде з посади.

За словами народного обранця, для того, щоб позачергове засідання Верховної Ради відбулося, потрібно півтори сотні підписів згодних депутатів. На сьогодні, 2 квітня, під відповідним документом підписалися вже 90 політиків. Незадоволені роботою Максима Степанова нардепи знайшлися в "Слузі народу" (33), "За майбутнє" (10), "Європейській солідарності" (20) і ОПЗЖ (4). Також є кілька голосів від позафракційних депутатів, а фракція партії "Голос" одноголосно (20 осіб) підтримала пропозицію розглянути відставку Степанова.

При цьому деякі експерти вважають, що Степанов може залишитися в кріслі міністра, поки основна хвиля захворюваності на коронавірус в Україні не спаде. За словами директора Агенства соцкомунікацій Сергія Белашка, на Максима Степанова можуть "повісити" провалену масову вакцинацію населення. Більш детально читайте в нашому матеріалі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, наскільки ймовірним є те, що у відставку піде прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Також на порталі вдасться дізнатися про те, на яких умовах покинути пост глави МВС погодиться Арсен Аваков.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини