Головна Новини Політика кабмін Відставка Максима Степанова: експерти оцінили шанси міністра попрощатися з кріслом
commentss НОВИНИ Всі новини

Відставка Максима Степанова: експерти оцінили шанси міністра попрощатися з кріслом

"Коментарі" запитали експертів про можливість відставки чинного міністра охорони здоров'я і те, чому його можуть звільнити

4 березня 2021, 17:27
Поділіться публікацією:

Глава уряду України Денис Шмигаль заявив, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов ефективно демонструє якості антикризового менеджера. Тим часом, саме Степанова критикують мало не частіше за всіх членів уряду. Чи реальна відставка міністра охорони здоров'я? Чи доцільно критикують? Коли може піти і чи може? Розібратися в цих питаннях порталу "Коментарі" допомагали експерти.

Відставка Максима Степанова: експерти оцінили шанси міністра попрощатися з кріслом

Максим Степанов - фото з відкритих джерел

Відставити Степанова — не проблема

Політтехнолог, політичний консультант Анне Бикова звертає увагу, що пост міністра охорони здоров'я — один з найбільш токсичних.

"Після пані Супрун будь-який чиновник, який заходив на цей пост, стикається більше з антирейтингом, ніж з рейтингом. І Степанов, приходячи в МОЗ, розумів, що позитивного репутаційного іміджу йому не бачити. Значить, були і є інші інтереси", — зазначає Анне Бикова.

За її словами, законодавство і сучасні українські реалії дозволяють швидко знімати міністра, перепризначати, а то і робити з приставкою в.о., але з повним пакетом повноважень. Так що відставити Степанова — не проблема.

"Відповідне рішення може бути кулуарно прийнято дуже близько до дати потенційної відставки. Завчасно ми не дізнаємося, все відбудеться дуже швидко. Але поки влада, схоже, в цьому не зацікавлена, — каже політконсультант. — Офіс президента вже запустив піар-хвилю найнятих експертів, які розповідають, як добре проходить вакцинації і як важливо робити цю процедуру. При цьому зрозуміло, що ймовірність відставки Степанова прямо пропорційна результату кампанії по вакцинації. Якщо провалить — його відставлять. При цьому цілком допускаю, що Степанов і його відставка можуть стати розмінною монетою, яка в цілому не вплине на склад Кабміну. Питання комплексної відставки якого, схоже, не варто".

Степанова будуть тримати на посаді міністра, поки не пройде хвиля коронавірусу

Директор Агентства соціальних комунікацій Сергій Бєлашко вважає, що відставка Степанова найближчим часом малоймовірна.

"На кого-то ж треба повісити провали з вакцинацією. Такими темпами, якими вона проходить зараз, щоб вийти на рівень, необхідний для отримання так званого колективного імунітету, Україні знадобиться 10 тисяч днів. Можна скільки завгодно цитувати британських чиновників, які запевняють, що з Індії в Україну прибула "та сама вакцина". Але якщо ту, що анонсували спочатку, виробляють всюди під одним брендом і по одній ціні, то в нашому випадку — два різних бренди, які продаються за різною ціною, з різними цінами дистриб'юторів. І все це виглядає вельми вигадливо, — зазначає Сергій Бєлашко. — Так що, думаю, Степанова будуть тримати на посаді міністра, поки не пройде хвиля коронавірусу, щоб злити його і весь негатив (від пандемії, вакцинаціі, корупції з цим пов'язаної) одночасно".

До того ж, підкреслює експерт, Степанов — не сам по собі.

"Ми пам'ятаємо, яка потужна піар-кампанія передувала його призначенням. По всіх телеканалах йшли замовні сюжети про те, який він класний менеджер, який меценат, скільки його сім'я зробила для української медицини, яким він був успішним губернатором в Одеській області. За Степановим стоять серйозні люди і серйозні інтереси — і просто так його звільнити не вийде ", — резюмує Сергій Бєлашко.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що глава МВС Арсен Аваков назвав умову відставки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини