Головна Новини Політика внутрішня політика Імовірність відставки Шмигаля: нардеп Євгенія Кравчук назвала умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Імовірність відставки Шмигаля: нардеп Євгенія Кравчук назвала умови

Нардеп розповіла, чи впливають олігархи на українських прем'єр-міністрів

20 березня 2021, 20:00
Поділіться публікацією:

Ніхто з українських олігархів не може керувати президентом України Володимиром Зеленським, ставлячи на пост прем'єр-міністра свою людину, зокрема, Дениса Шмигаля. Про це заявила в інтерв'ю виданню "Коментарі" заступник голови депутатської фракції політичної партії "Слуга народу", народний депутат Євгенія Кравчук.

Імовірність відставки Шмигаля: нардеп Євгенія Кравчук назвала умови

Євгенія Кравчук - фото з особистого архіву Є. Кравчук

Політологи нерідко називають нинішнього главу Кабінету міністрів України Дениса Шмигаля нібито наближеним до олігарха Ріната Ахметова, позаяк Шмигаль був директором Бурштинської ТЕС, що належить Ахметову. Сам прем'єр якесь лобіювання інтересів олігарха заперечував. Кравчук так само заперечує можливість впливу олігарха на вибір президента Зеленського.

"Останнє слово в кадрах завжди за президентом. І я не вірю, що президенту якийсь олігарх може сказати, що "буде цей прем'єр, і він буде сидіти і виконувати всі забаганки". Ні, так не буде", — розповіла Кравчук.

Пройшов рік, як Шмигаль очолює український уряд. Його попередник протримався на своїй посаді менше року, після чого був замінений. У зв'язку з цим у Мережі почали говорити про можливість чергової зміни прем'єр-міністра і відставки уряду. За словами Кравчук, для такого кроку необхідна єдина позиція фракції.

"У випадку зі Шмигалем, то треба теж розуміти, що ми формували самостійно цей уряд, монобільшістю. І, звичайно, для його заміни повинні також бути вагомі причини і одностайна позиція всієї фракції", — сказала Кравчук.

Додамо, що інформацію про те, що попередній глава уряду Олексій Гончарук нібито був "людиною" олігарха Віктора Пінчука, нардеп Євгенія Кравчук спростувала.

Нагадаємо, раніше експерти прокоментували міркування про можливу зміну Єрмака на посаді Офісу Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини