Головна Новини Політика внутрішня політика Тож бути чи не бути: Вірастюка офіційно зареєстрували народним депутатом
commentss НОВИНИ Всі новини

Тож бути чи не бути: Вірастюка офіційно зареєстрували народним депутатом

Члени ЦВК одноголосно підтримали призначення колишнього спортсмена нардепом

9 червня 2021, 18:01
Поділіться публікацією:

Центрвиборчком нарешті зареєстрував переможця від округу № 87 на проміжних виборах до Верховної Ради. Таке рішення ухвалили сьогодні, 9 червня, на засіданні ЦВК.

Тож бути чи не бути: Вірастюка офіційно зареєстрували народним депутатом

Василь Вірастюк - фото з відкритих джерел

Таким чином кандидат від політичної партії "Слуга народу" Василь Вірастюк офіційно став народним депутатом.

Член ЦВК Андрій Гевко повідомив, що 7 червня до комісії надійшла заява Вірастюка з документами, які необхідні для його реєстрації як народного депутата. Заяву політика розглянули на засіданні Центрвиборчкому сьогодні, 9 червня. За те, щоб зареєструвати Вірастюка нардепом, проголосували усі 16 членів ЦВК. 

"Відповідно до статті 78 Конституції України, положень Виборчого кодексу України, а також статті 101 Закону України "Про вибори народних депутатів", на підставі протоколу ЦВК про результати виборів народних депутатів в одномандатному виборчому окрузі 87 від 19 травня 2021 року, а також, керуючись законом про ЦВК, пропонується зареєструвати народним депутатом Василя Вірастюка, обраного на проміжних виборах 28 березня 2021 року в одномандатному виборчому окрузі 87", — постановили на засіданні ЦВК.

Найближчими днями Василю Вірастюку мають видати тимчасове посвідчення. Відповідну постанову опублікують на офіційному сайті ЦВК, а її копію надішлють у Верховну Раду.

Нагадаємо, що 4 квітня Центральна виборча комісія оприлюднила 100% протоколів на виборчій дільниці № 87. За результатами голосування перемогу здобув кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк

Підрахунок голосів тривав 8 днів і супроводжувався спробами зриву виборчого процесу. Склад комісії двічі змінювався, а кандидати звинувачували один одного у фальсифікації голосів.

Проте 1 травня Верховний суд скасував протокол ЦВК, яким Василя Вірастюка визнали переможцем на 87 окрузі. 

19 травня ЦВК вдруге визнала Вірастюка обраним народним депутатом по 87 округу в Івано-Франківській області.

А вже 24 травня Верховний Суд України знову скасував рішення Центральної виборчої комісії щодо визнання кандидата від партії "Слуга народу" Василя Вірастюка переможцем проміжних виборів народних депутатів на 87 окрузі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини