Головна Новини Політика зовнішня політика "Вакханалія" на 87 окрузі: чому Вірастюка знову позбавили депутатства
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вакханалія" на 87 окрузі: чому Вірастюка знову позбавили депутатства

Суд вкотре скасував перемогу Вірастюка на довиборах у Раду

24 травня 2021, 12:57
Поділіться публікацією:

Верховний Суд України скасував рішення Центральної виборчої комісії (ЦВК) щодо визнання кандидата від партії "Слуга народу" Василя Вірастюка переможцем проміжних виборів народних депутатів на 87 окрузі. Про це повідомляє громадська мережа "Опора".

"Вакханалія" на 87 окрузі: чому Вірастюка знову позбавили депутатства

Василь Вірастюк. Фото: Інформатор

Таке рішення було винесено у неділю, 23 травня, за позовом конкурента Вірастюка у виборчих перегонах, кандидата від політичної партії "За майбутнє" Олександра Шевченка. Також судді постановили скасувати пункти 1 та 2 Постанови ЦВК від 19 травня, якими голосування на 6 проблемних округах, де під час перерахунку бюлетенів виявили менше голосів за Олександра Шевченка, ніж у первинних протоколах дільничних виборчих комісій, визнавалися недійсними.

Суд зобов'язав ЦВК встановити результати виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 з врахуванням свого рішення.  

Працівники "Опори" зазначають, що ЦВК або сам Вірастюк можуть оскаржити це рішення до Великої Палати Верховного Суду, рішення якої вже буде остаточним.

Нагадаємо, 19 травня ЦВК вдруге визнала кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка обраним народним депутатом по 87 округу в Івано-Франківській області.

4 квітня Центральна виборча комісія оприлюднила 100% протоколів на виборчій дільниці №87. За результатами голосування перемогу здобув кандидат від партії "Слуга народу" Василь ВірастюкПідрахунок голосів тривав 8 днів і супроводжувався спробами зриву виборчого процесу. Склад комісії двічі змінювався, а кандидати звинувачували один одного у фальсифікації голосів.

Але вже 1 травня Верховний суд скасував протокол ЦВК, яким кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка визнали переможцем на 87 окрузі. Основною мотивацією для такого рішення стала відсутність забезпечення перевірки усіх допущених порушень при встановленні результатів голосування у 87 окрузі ЦВК, на які посилалися учасники виборчого процесу. Таким чином суд частково задовольнив скаргу суперника Вірастюка Олександра Шевченка, який був не згоден із протоколом ЦВК і вимагав його скасування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини