Головна Новини Політика внутрішня політика Шмигаль прокоментував законність зміни керівництва "Нафтогазу"
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль прокоментував законність зміни керівництва "Нафтогазу"

Прем'єр також обговорив це питання з Блінкеном

7 травня 2021, 14:02
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що рішення щодо зміни керівництва "Нафтогазу" не суперечить ніяким юридичним нормам і було прийнято відповідно до українського законодавства. Про це він сказав в ефірі телеканалу "1+1", передає "Укрінформ".

Шмигаль прокоментував законність зміни керівництва "Нафтогазу"

Денис Шмигаль - фото: УНІАН

Шмигаль повідомив, що звільнення колишнього керівника компанії Андрія Коболєва не мало ніякого політичного підтексту і було викликано об'єктивно низькими показниками підприємства, які були зафіксовані у відомостях "Нафтогазу".

"Хочу сказати, що за законом і відповідно до всіх законних процедур відбулася ротація у керівництві "Нафтогазу", — заявив прем'єр.

Також чиновник розповів, що обговорював це питання з держсекретарем США Ентоні Блінкеном під час його візиту в Україну. За його словами, окреслений план реформ компанії, заснований колишнім керівництвом, скасовувати ніхто не збирається.

Раніше "Коментарі" писали, що однією з найбільш обговорюваних тем останніх кількох днів стала зміна керівництва в НАК "Нафтогаз України". Як відомо, головну посаду в компанії тепер займає колишній в.о. голови Міненерго Юрій Вітренко. А ось екс-очільника Андрія Коболєва "попросили" з посади, за словами чиновника, навіть не попередивши.

Експерти спробували розкласти ситуацію по поличках, пояснивши, чому відбуваються саме такі кадрові перестановки і чиєю перемогою їх можна вважати.

Нагадаємо, правоохоронці розслідують кілька кримінальних проваджень щодо діяльності компанії НАК "Нафтогаз України" і акту Держаудиту щодо перевірки компанії. Про це заявила генпрокурор України Ірина Венедіктова під час виступу зі звітом у парламенті.

Чи є шанс довести хоч якусь зі справ по "Нафтогазу" до суду і вироку? Чи так підконтрольний НАК своєму акціонерові — Кабміну, як це нам періодично намагаються показати? Як вирішити проблему цієї "держави у державі"? Відповіді на ці питання "Коментарям" дали експерти.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини