Головна Новини Політика внутрішня політика Перед черговим засіданням РНБО Telegram-канали назвали "покровителя" Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Перед черговим засіданням РНБО Telegram-канали назвали "покровителя" Медведчука

Інсайдери стверджують, що у Медведчука є впливовий друг, пов’язаний із СБУ

10 березня 2021, 20:35
Поділіться публікацією:

Завтра, 11 березня, відбудеться чергове засідання РНБО. Порядок денний заходу тримається в секреті. Однак, за даними ZN.UA, Рада має продовжити приймати рішення про введення персональних санкцій.

Перед черговим засіданням РНБО Telegram-канали назвали "покровителя" Медведчука

У РНБО, схоже, готують нові санкції проти олігархів. Фото із відкритих джерел

Напередодні майбутнього засідання, як і раніше, анонімні Telegram-канали в Україні стали "сипати" інсайдами. "Карточный Офис", наприклад, повідомив, що народний депутат Григорій Суркіс став "гарантом" безпеки Віктора Медведчука. Мовляв, завдяки особистій дружбі Суркіса з керівником СБУ Іваном Бакановим, главу ОПЗЖ допитували в ДБР дуже толерантно і поки не вручили йому підозри.

Інформація про те, що Суркіс намагається вирішити "санкційну проблему" Медведчука, була відома і раніше. Повідомлялося, що Медведчуку з Бакановим Суркіс навіть влаштував таємну особисту зустріч. Минулого разу інформував про це той самий "Карточный Офис" і теж буквально за день до засідання РНБО (засідання відбулося 26 лютого).

Авторів "Карточного Офиса", за деякими даними, співвідносять із Офісом Президента. І якщо це так, то стали "систематичними" натяки ОП у бік Суркіса — вже не прозорі.

Нагадаємо, експерти вважають, що санкції введені відносно Медведчука і членів його сім'ї — неефективні. Він продовжує купувати нові телеканали, тому що не втратив доступ до фінансових потоків, які давно організовані через його найближче оточення. До таких "гаманців" Медведчука відносять і братів Суркісів. За даними УП, нерухомість та інші активи сімей Суркісів-Медведчука пов'язані ще з 90-х.

До близьких соратників Медведчука, крім "підсанкційного" Тараса Козака, відносять також Сергія Льовочкіна та Нестора Шуфрича. Всі четверо були офіційними спонсорами ОТЗЖ на виборах. Таким чином, щоб домогтися реальної зупинки грошових потоків з РФ, санкції РНБО повинні бути розширені, як мінімум, ще на трьох нардепів від ОПЗЖ.

Як повідомляли "Коментарі", РНБО ввів санкції стосовно Медведчука, членів його сім'ї і Тараса Козака. Внаслідок цього рішення було заблоковано мовлення чотирьох телеканалів.

Також РНБО позбавила звань і нагород 10 втікачів із України топ-чиновників і генералів СБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини