Головна Новини Політика Скандали Суркіс, Шуфрич та інші: з ким пов'язане фінансове благополуччя політичних проектів Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Суркіс, Шуфрич та інші: з ким пов'язане фінансове благополуччя політичних проектів Медведчука

Експерт розповів, чому санкції РНБО не особливо вплинули на Медведчука

5 березня 2021, 09:40
Поділіться публікацією:

Після введення санкцій РНБО Віктор Медведчук не втратив можливість розпоряджатися своїм майном і фінансувати партійно-медійну діяльність ОПЗЖ. Це визнає і сам політик, і його найближчі соратники.

Суркіс, Шуфрич та інші: з ким пов'язане фінансове благополуччя політичних проектів Медведчука

Фото з відкритих джерел

В інтерв'ю ВВС Медведчук акцентував на тому, що має досить готівки для життя, і блокування своїх банківських рахунків в буквальному сенсі він навіть не відчув, тим більше, що кредиткою ніколи не користується.

Політолог Сергій Фесенко, в свою чергу, вважає, що санкції таки завдали шкоди Медведчуку в частині можливостей фінансувати політичну детальність ОПЗЖ.

"Чому санкції ввели проти Марченко? Начебто — просто дружина, вона не депутат і так далі. Але саме на Марченко записані активи Медведчука в Росії. А там цих активів багато. Там і нафтопромисли, і нафтовидобувні підприємства. Вона там співвласниця, але це реальні гроші. Фактично, це спосіб фінансування діяльності Медведчука через його дружину, через яку російські гроші заходили в Україну", — сказав він.

Як з'ясувалося, Марченко далеко не єдине джерело фінансування політичних проектів Медведчука. Про це може говорити і недавня покупка нового телеканалу ("Перший Незалежний"). Здійснити таке придбання не завадили санкції РНБО застосовані й до Марченко, й до найближчого соратника їх сім'ї Тараса Козака.

За словами експертів, причина неефективності санкцій криється в тому, що вони не торкнулися всіх головних "гаманців" Медведчука. А будучи людиною досвідченою, він давно і методично розосереджує свої рахунки, активи і потоки за різними "кошиками".

Серед головних соратників Медведчука, наприклад, ЗМІ неодноразово називали братів Суркісів. Нерухомість і інші активи сімей Суркісів-Медведчука, як повідомляла "Українська правда", можуть бути пов'язані ще з 90-х. Також, до подібних соратників нардепа, крім Тараса Козака, слід відносити Сергія Льовочкіна і Нестора Шуфрича. Всі четверо були офіційними спонсорами ОПЗЖ на виборах, і звичайно ж, велика частина цього фінансування виходила безпосередньо від Медведчука.

Шуфрич, до слова, днями заявив, що вже готується покупка нового опозиційного телеканалу, на заміну 4-м закритим. І це, в черговий раз, тільки підтверджує фінансову роль політичних соратників Медведчука.

Таким чином, щоб домогтися реальної зупинки грошових потоків з РФ, санкції РНБО повинні бути розширені, як мінімум ще на трьох нардепів ОПЗЖ.

Нагадаємо, що Григорій Суркіс в одній зі своїх декларацій про доходи прямо вказав отримання від Медведчука 1 млн 144 тис.

Також нагадаємо, що Telegram-канали повідомляли, що нібито Суркіс особисто організовував Медведчуку зустріч з главою СБУ Іваном Баканова, на якій, за даними ЗМІ, було обговорено питання пом'якшення і подальшого скасування застосованих санкцій РНБО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини