Головна Новини Політика Скандали Суркіс організував зустріч Баканова і Медведчука: санкції РНБО намагаються скасувати, - інсайд
commentss НОВИНИ Всі новини

Суркіс організував зустріч Баканова і Медведчука: санкції РНБО намагаються скасувати, - інсайд

Баканов нібито намагався пом'якшити санкції проти Медведчука

25 лютого 2021, 17:20 comments2194
Поділіться публікацією:

За даними телеграм-каналу "Картковий Офіс" глава СБУ Іван Баканов мав особисту зустріч з Віктором Медведчуком, яку організував нардеп від ОТЗЖ Григорій Суркіс.

Суркіс організував зустріч Баканова і Медведчука: санкції РНБО намагаються скасувати, - інсайд

Фото: Google

"У нас є вагомі підстави стверджувати, що тиждень тому, в середу 17 лютого, депутат ОТЗЖ Григорій Суркіс влаштував особисту зустріч керівника СБУ Івану Баканова з депутатом ОТЗЖ Віктором Медведчуком. На зустрічі Баканов пообіцяв, що СБУ буде домагатися пом'якшення санкцій і навіть відмови від їх введення. Іван Геннадійович слово дотримав, домагався, але його ніхто не послухав. Що пообіцяв натомість Віктор Медведчук — з'ясовуємо ", — сказано в повідомленні.

Непряме підтвердження ця інформація отримала після того, як указ президента Володимира Зеленського про введення санкцій РНБО в дію був опублікований у відкритому доступі.

Як зазначає ZN , в Службі безпеки України дійсно хотіли, щоб санкції РНБО проти Віктора Медведчука були м'якше. Пропонували ввести меншу кількість обмежень і щодо нього і щодо інших 7 юридичних осіб.

Повідомляється, що СБУ, зокрема, пропонували 5 основних обмежень: блокування активів, обмеження торгових операцій, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або призупинення ліцензій та інших дозволів і заборона заходу іноземних суден у територіальне море України.

У відповідь Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данилов нібито запропонував додати до вищевказаних 5 ще 7 додаткових санкцій. У підсумку голосують підтримали і затвердили всі 12 видів санкцій.

Нагадаємо, що Суркіс раніше називав Івана Баканова "своїм давнім другом" і був одним з гостей на дні народження глави Служби безпеки України.

Тоді ж, Баканов отримав від Суркіса цінний подарунок, вартістю в 15 тис.грн. Факт невнесення його в декларацію з боку глави СБУ, НАПК перевіряє вже майже рік — з квітня 2020 го.

Дружні зв'язки Суркіса і Баканова багато в чому пояснюють, чому прізвища Григорія Суркіса до сих немає в антиросійських санкції РНБО. Адже політик є давнім бізнес-партнером Медведчука, а також зберігачем або співвласником багатьох його активів.

Наприклад, Медведчук один із засновників належить на 3,4% Суркісу компанії CONCORDIA MEDIKAL.

Також, згідно з торішньою декларацією Суркіса , він отримав від Медведчука 1 млн 144 тис. Грн "за відчуження рухомого майна".

Раніше "Коментарі" повідомляли про опубліковану розмову Віктора Медведчука і Владислава Суркова.

Також на порталі можна відшукати інформацію, як експерт, що працює на каналах Медведчука , отримував вказівки з Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/office_ua/425
comments

Обговорення


Новини