Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: У розпорядженні спецслужб немає жодних плівок, на яких я щось стверджував
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: У розпорядженні спецслужб немає жодних плівок, на яких я щось стверджував

Віктор Медведчук заявив, що в СБУ немає ні оригіналів, ні пристроїв, що оригінально записують.

18 грудня 2021, 18:12
Поділіться публікацією:

У розпорядженні українських спецслужб немає жодних плівок, на яких голова політради Опозиційної платформи – За життя, народний депутат Віктор Медведчук щось стверджує. Про це опозиційний політик заявив за підсумками засідання Апеляційного суду.

Медведчук: У розпорядженні спецслужб немає жодних плівок, на яких я щось стверджував

Віктор Медведчук (фото з відкритих джерел)

"Спочатку давайте про плівки. Плівки, вироблені в надрах Служби безпеки України та в Департаменті контррозвідки, починаючи з 2014-2015 року, ні про що свідчити не будуть — це абсурд, це сміх. Причому дикий сміх, який виникає, коли починаєш знайомитися з протоколами щодо цих плівок матеріалу кримінальної справи, як однієї, так і другої.Немає сьогодні у розпорядженні слідчих органів Служби безпеки та Департаменту контррозвідки жодних розмов, де б я стверджував те чи інше, де б я щось пояснював чи ще що казав. Вони не мають таких плівок", — заявив Віктор Медведчук.

При цьому він підкреслив, що ці органи не мають ані оригіналів, ані оригінально записувальних пристроїв.

"У них немає дозволу на проведення цих записів, у них немає взагалі цих розмов. Тому що, якщо я з кимось про щось говорив, то нічого спільного з тим, що сьогодні несе марення звинувачення з посиланням на Службу безпеки України, ніколи не було", — підсумував опозиційний політик.

Президент Володимир Зеленський 2 лютого підписав указ про застосування санкцій проти телеканалів "112 Україна", NewsOne та ZIK. Згідно з указом, який набув чинності з моменту підписання, до телеканалів застосовано санкції протягом п'яти років. Це передбачає блокування мовлення всіх трьох телеканалів.

26 лютого журналісти незаконно закритих президентом Володимиром Зеленським телеканалів об'єдналися та створили новий телеканал – "Перший Незалежний". Засновниками нового медіа стала група журналістів, які раніше працювали на каналах "112 Україна", NewsOne та ZIK . Але буквально за годину після початку мовлення влада незаконно відключила телеканал від ефіру.

20 лютого Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони запровадити санкції проти 8 осіб – серед них голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко.

13 травня у Печерському суді Києва обрали запобіжний захід голові політради партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку. 21 травня Київський апеляційний суд залишив чинний цілодобовий домашній арешт для нардепа. 9 липня суд продовжив домашній арешт Віктора Медведчука до 7 вересня. Відразу після початку засідання адвокати лідера ОПЗЖ заявили про відведення судді Сергію Вовку. Справа в тому, що Вовк вирішив розглядати питання продовження термінів досудового розслідування без захисту. Але в результаті суд відхилив клопотання про відведення судді та прокурора. 30 липня Київський апеляційний суд відмовив адвокатам голови політради "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука у задоволенні апеляції щодо продовження термінів домашнього арешту політика до 7 вересня.

Провідні європейські політики, міжнародні та українські експерти та світові ЗМІ розкритикували указ Зеленського про припинення роботи телеканалів "112 Україна", NewsOne та Zik.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини