Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук назвав рішення Апеляційного суду черговим доказом політизованості його справи
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук назвав рішення Апеляційного суду черговим доказом політизованості його справи

Лідер ОТЗЖ вважає обрану йому запобіжний захід необгрунтованої

5 серпня 2021, 17:31
Поділіться публікацією:

 Черговим доказом політичної вмотивованості справи та керування процесу з Банкової назвав лідер опозиції Віктор Медведчук рішення апеляційного суду залишити його під домашнім арештом.

Медведчук назвав рішення Апеляційного суду черговим доказом політизованості його справи

Віктор Медведчук (фото з відкритих джерел)

ВІКТОР МЕДВЕДЧУК
ГОЛОВА ПОЛІТРАДИ ПАРТІЇ "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ"

У цьому випадку, коли я говорю про політичне рішення, я розумію, що це тиск влади, який очолюється особисто президентом України, починаючи з моменту його погроз 19-го року до сьогодні, тривають фальсифікації, фабрикації, як я вже говорив, кримінальних справ СБУ, триває вся ця "діяльність" із боротьби з опозицією. Зробити все для того, щоб закрити рота опозиції, зробити все для того, щоб відвернути увагу людей від тих проблем, які існують у країні, встановлення миру, зростання тарифів, зростання заборгованостей із зарплат, зростання сьогодні 
кількості безробітних і багато іншого. Ось для того, щоб відвернути увагу від цього, потрібні суди, потрібно притягти до кримінальної відповідальності опозицію, треба робити все для того, щоб люди на своєму інформаційному порядку денному жили зовсім іншим.

Попри розгромні доводи прокурорів, пояснення адвокатів про порушення процесуальних норм суддею Вовком та прокурорами, апеляційна феміда також зазнала впливу злочинної влади.

КАМІЛЬ КИРПИЧЕВ
АДВОКАТ

Слідчий суддя Вовк під час ухвалення оскаржуваного рішення спирався лише на докази сторони обвинувачення, надавши їм наперед встановлену силу. Докази ж сторони захисту, які повністю спростовують докази прокурорів, таким чином маючи істотне значення для ухвалення законного, обґрунтованого та справедливого судового рішення, слідчий суддя не дослідив. Відповідно він їх не навів у своєму рішенні.
Ухвала слідчого судді Вовка є незаконною, невмотивованою та необґрунтованою. Тому вона повинна бути скасована, шановний суд.

Віктор Медведчук, виступаючи в апеляційному суді, вщент розгромив всю доказову базу, зібрану проти нього прокуратурою. Зокрема, всі експертизи, на яких ґрунтується вся справа проти нього — звукозапису, почеркознавча, лінгвістична, а також комплексну судову лінгвістичну, – проведено без оригіналів, виключно за копіями. Тому їх не може бути прийнято як доказ у суді.

ВІКТОР МЕДВЕДЧУК
ГОЛОВА ПОЛІТРАДИ ПАРТІЇ "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ"

Що це означає? Це означає, що ті аргументи, які було отримано у вузькому колі СБУ слідчими, органом і експертною установою системи СБУ зробили все, щоб представити цей доказ, який є повністю сфальсифікованим і є неприпустимим у контексті вимог закону.
  
В розпорядженні слідства, в матеріалах справи і в матеріалах підозри є лише копії таких документів, невідомо, чи були вони взагалі, по суті, і тим паче невідомо, де оригінали, якщо вони були.
Всі чотири висновки експертиз, які покладено в основу підозри, якщо говорити в контексті обґрунтованості підозри і тих даних, які наведено в клопотанні щодо продовження міри запобіжного заходу, є нічим іншим, як недопустимими доказами.

Політик зазначив, що єдина правда, яка міститься в матеріалах звинувачення, і єдина його вина, — що він виступає проти курсу Офісу президента. І саме це стало однією з причин переслідування.

ВІКТОР МЕДВЕДЧУК
ГОЛОВА ПОЛІТРАДИ ПАРТІЇ "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ"

Те, що робить влада, — ну, вона відверто, відкрито, не ховаючись, написала в матеріалах підозри, що Медведчук виступає проти чинного курсу і політики президента Зеленського. Я підтверджую. Ось в цій частині я категорично підтверджую: так, я виступаю проти курсу президента Зеленського, який веде Україну в нікуди. Я виступаю проти дій влади, очолюваної Зеленським, який перетворив країну з бідної за Порошенка на країну злиденну, і з кожним днем 
​​ми дедалі більше відчуваємо ці соціальні та економічні проблеми в нашому житті та будемо відчувати надалі.

В ОПЗЖ додали, саме через інший курс Зеленський прагне розправитись зі своїм головним конкурентом — Віктором Медведчуком. Політик пропонує послідовні й дієві плани з розв’язання багатьох проблем в Україні.

ЮРІЙ ЗАГОРОДНІЙ
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ, "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ"

Тому що президент України боїться одного, тому що ВВМ є сьогодні його головним політичним конкурентом.
Все, що ставиться за вину ВВМ під надуманими приводами, — це одне, те, що ВВМ пропонує альтернативний курс розвитку країни на відміну від того, яким сьогодні йде чинна українська влада.

РОСТИСЛАВ ДУБОВИЙ
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ, "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ"

Коли в країні почали накопичуватися проблеми як снігова куля, їх ставало дедалі більше й більше. Президент Зеленський почав боротьбу проти лідера опозиції глави політради партії ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Підтримати лідера прийшли соратники та прихильники партії з багатьох куточків України. Впевнені: Зеленський хотів, щоб Віктор Медведчук зник із політичної арени. Сподівалися на справедливий суд, але, вочевидь, в Україні судова система більше не працює за законами чесності та справедливості, а йде чітко за вказівками з Банкової.

НАТАЛІЯ КОРОЛЕВСЬКА
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ, "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ"

Абсолютно очевидна повна фабрикація справи проти Віктора Медведчука. Це процес політичного переслідування команди ОПЗЖ й одного з лідерів - Медведчука.

АНДРІЙ ЛЕСИК
Розрахунок головний влади був, що В. Медведчук мав кудись виїхати. Ми бачимо, що він нікуди не поїхав, приходить на судове засідання, доводить свою невинуватість.

ОЛЕКСАНДР КАЧНИЙ
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ, "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ"

Проводити слідчі дії з народним депутатом уповноважено тільки один орган — це Державне бюро розслідувань. А з урахуванням того, що великий друг і бізнес-партнер працює не керівником ДБР, а СБУ, то було доручено всупереч чинному законодавству всю роботу з фабрикації справи Медведчука саме СБУ.

АНАТОЛІЙ БУРМІЧ
Я впевнений, що буде все законно і справедливо. І всі, хто сьогодні причетний до фальсифікації кримінальних справ щодо Віктора Володимировича Медведчука, починаючи від заявника Ю. Чижмаря, я взагалі не розумію його, чесно кажучи, закінчуючи суддею Вовком, і всі, хто в проміжку цьому, — це слідчі СБУ, експерти, прокурори, всі, хто причетний до фальсифікації, — всі відповідатимуть згідно із законом, це однозначно.

"Опозиційна платформа — За життя" — нині єдина партія, яка бореться за незалежність судової системи та прагне врятувати феміду від диктаторських рук Зеленського. Голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук заявив: політична сила продовжуватиме свою діяльність у цьому напрямку, адже сьогодні це як ніколи потрібно українській судовій системі.

ВІКТОР МЕДВЕДЧУК
ГОЛОВА ПОЛІТРАДИ ПАРТІЇ "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ"

Сьогодні я ще раз переконався, що діяльність щодо захисту судової влади, щодо захисту її незалежності ми повинні продовжувати.

Ми будемо боротися проти зовнішнього управління судами і судовою владою.

Наша партія і фракція в парламенті, яка є другою за величиною, і партія посіла 2-ге місце на виборах, більше за інших присутніх депутатів завжди захищала і захищає незалежність судової влади.

Ми боремося проти впливу зовнішнього управління на суди і судову владу, ми виступали категорично проти внесення змін до Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Вищої ради правосуддя, де іноземці будуть грати ключову роль. Ми виступали проти скорочення чисельності Верховного суду України, ми захищали КСУ і будемо продовжувати це робити.

Якщо узурпація влади вийшла вже на рівень апеляційного суду, то про звичайні районні годі вже й згадувати. Незалежність судової гілки скоро стане міфом або легендою. Але владі Зеленського не варто забувати, що разом із незалежністю феміди помре і незалежність України — і це буде виключно на совісті гаранта.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало про те, що Медведчук заявив, що не залишить спроб змінити запобіжний захід і збирається оскаржити висунуті звинувачення



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

тоня

5 серпня 2021, 17:04

ЯКБИ ТАК ПРАЦЮВАЛИ НА ДОБРОБУТ КРАЇНИ .ЯК ЗАХИЩАЮТЬ СВОЄ НАКРАДЕНЕ В УКРАЇНІ.ЗЛОВЖИВАЮЧИ ДЛЯ СВОЇХ ОСОБИСТИХ ДІЙ СТАТУСОМ НАРОДНОГО ДЕПУТАТА..ЩО ВИ ЗРОБИЛИ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ? ПОРІВНЯЙТЕ СВІЙ РІВЕНЬ ЖИТТЯ І ПЕРЕСІЧНОГО УКРАЇНЦЯ...


Новини