Головна Новини Політика внутрішня політика Кого все-таки вибрали нардепом на 87 окрузі
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого все-таки вибрали нардепом на 87 окрузі

ЦВК знову зареєструвала Вірастюка народним депутатом

19 травня 2021, 19:32
Поділіться публікацією:

Кого все-таки вибрали нардепом на 87 окрузі

Василь Вірастюк. Фото: znaj.ua

Сьогодні, 19 травня, Центральна виборча комісія (ЦВК) вдруге визнала кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка обраним народним депутатом по 87 округу в Івано-Франківській області. Про це повідомляється на Facebook-сторінці громадянської мережі "Опора".

"ЦВК склала новий протокол за результатами виборів в окрузі №87. Переможцем виборів залишається Василь Вірастюк", — йдеться у повідомленні.

Після визнання голосування недійсним на шести дільницях голоси за кандидатів змінилися. За Василя Вірастюка вказано 14 811 голосів, за Олександра Шевченка — 13 942, за Руслана Кошулинського — 13 463 голоси.

Нагадаємо, 1 травня Верховний суд скасував протокол ЦВК, яким кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка визнали переможцем на 87 окрузі. Основною мотивацією для такого рішення стала відсутність забезпечення перевірки всіх допущених порушень при встановленні результатів голосування в 87 окрузі ЦВК, на які посилалися учасники виборчого процесу.

Таким чином суд частково задовольнив скаргу суперника Вірастюка Олександра Шевченкоа який був не згоден із протоколом ЦВК і вимагав його скасування.

Нагадаємо, вранці 4 квітня Центральна виборча комісія оприлюднила 100% протоколів на виборчій дільниці № 87. За результатами голосування перемогу здобув кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк.

Підрахунок голосів тривав 8 днів і супроводжувався спробами зриву виборчого процесу. Склад комісії двічі змінювався, а кандидати звинувачували один одного у фальсифікації голосів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що український важкоатлет Василь Вірастюк після перемоги на довиборах у Раду на 87 окрузі розповів,   чим планує займатися в парламенті.

Він пояснив, що спочатку хотів розвивати напрям молоді та спорту, але потім зрозумів, що доцільніше буде увійти в Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини