Головна Новини Політика кабмін Верховна Рада призначила міністром економіки Олексія Любченка
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада призначила міністром економіки Олексія Любченка

Голова Державної податкової служби України очолив Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства

20 травня 2021, 13:27
Поділіться публікацією:

Народні депутати підтримали кандидатуру Олексія Любченка на посаду міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. За таке рішення проголосували 293 нардепи, передає кореспондент "Коментарів".

Верховна Рада призначила міністром економіки Олексія Любченка

Міністр економіки України Олексій Любченко. Фото: nv.ua

У своєму виступі перед парламентом Олексій Любченко зазначив, що має значний досвід роботи в реальному секторі економіки та органах державної влади.

"Особливе відчуття, яке я фіксую у країні за останні роки, — немає жодного балансу, відсутня координація соціально-економічних процесів, не визначена точка економічного росту. І, нарешті, — "драйвери" втратили ініціативу", — сказав Любченко.

За його словами, зараз в Україні є незначні зрушення, важливі реформи та проєкти. Серед стратегічних цілей в економіці він назвав розвиток конкуренції малого та середнього бізнесу, технологічний прорив та економічну незалежність, проте найважливіше — організація цих процесів.

"Міністерство повинно синхронізувати роботу державних органів. Міністерство повинно забезпечити стратегічний менеджмент розвитку країни. Пошук стимулів для росту — ось що головне", — вважає кандидат у міністри економіки.

За його кандидатуру на посаду міністра проголосували 293 народних депутата.

Перед голосуванням у парламенті Олексій Любченко виступив у Комітеті Верховної Ради з питань економічної політики та "зірвав оплески". Комітет рекомендував парламенту затвердити його на посаді міністра економіки та першого віце-прем'єра України.

Любченко має ІІІ ранг державного службовця. У податковій системі він працює з вересня 2009 року. Головою Державної податкової служби України був призначений у квітні 2020 року.

Нагадаємо, 18 травня Верховна Рада України звільнила з посад міністра економіки Ігоря Петрашка та міністра інфраструктури Владислава Криклія, які написали заяви за власним бажанням. Також звільнено міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Замість Максима Степанова очільником МОЗ призначили Віктора Ляшка. Міністерство інфраструктури очолив Олександр Кубраков.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини