Головна Новини Політика кабмін Міністром охорони здоров’я України став Віктор Ляшко
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністром охорони здоров’я України став Віктор Ляшко

Головний санітарний лікар на посаді очільника МОЗ обіцяє пришвидшити темпи вакцинації в Україні

20 травня 2021, 11:01
Поділіться публікацією:

Верховна Рада України затвердила головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров’я. Його кандидатуру підтримали 262 народних депутатів, передає кореспондент "Коментарів".

Міністром охорони здоров’я України став Віктор Ляшко

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Фото: МОЗ

Перед голосуванням у парламенті перед нардепами виступив Віктор Ляшко.

"Знаю, що мені вистачить і фаховості, і стійкості в прийнятті управлінських рішень. Адже я пройшов шлях у Міністерстві охорони здоров’я від головного спеціаліста, керівника відділу, директора департаменту і зараз стою перед вами як кандидат на посаду очільника цього відомства", — зазначив він.

Своїм пріоритетом №1 Ляшко назвав подолання коронавірусної хвороби та пообіцяв зробити все, щоб вакцинувати усіх українців.

"Вже до осені у нас буде зовсім інша готовність системи охорони здоров’я, до реагування на спалахи інфекційних хвороб та епідемій. Будуть повністю переглянуті підходи до реагування на радіаційні та інфекційні загрози", — пообіцяв Ляшко.

Щоб подолати епідемію коронавірусу, Україні потрібне власне виробництво вакцин, наголосив кандидат у міністри.

Після його виступу в залі парламенту розгорнулись обговорення проблем з медициною, кадрових питань та провала вакцинації в Україні. 

Проте кандидатуру Віктора Ляшка підтримали 262 народних депутатів.

Напередодні голосування Комітет ВР з питань здоров’я нації заслухав головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка та підтримав його кандидатуру на посаду голови Міністерства охорони здоров’я.

На посаді очільника МОЗ Ляшко пообіцяв пришвидшити темпи вакцинації від коронавіруса в Україні, підготувати медичну систему до можливої нової хвилі COVID-19 та відновити розробку вакцин на українських підприємствах. Він також обіцяв дотримуватись програми президента України Володимира Зеленського, стратегії партії "Слуга народу" та нести за це політичну відповідальність.

18 травня Верховна Рада України звільнила міністра охорони здоров’я Максима Степанова за поданням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. В уряді та партії "Слуга народу" незадоволені темпами вакцинації від коронавірусу в Україні та ситуацією з постачанням вакцин. Сам Степанов вважає, що його звільнили через те, що він боровся за підвищення зарплат лікарям.

Парламент також звільнив з посад міністра економіки Ігоря Петрашка та міністра інфраструктури Владислава Криклія, які написали заяви за власним бажанням.

Раніше причини кадрових ротацій в уряді назвали нардепи від партії "Слуга народу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

20 травня 2021, 18:02

"«Вот стою я здесь перед вами, простая русская баба, мужем битая, попами пуганная, врагами стрелянная — живучая! Стою я и думаю — зачем я здесь? Это — проводить величайшие в мире законы. Это ж понять надо! Жалко мне только, что прошла моя молодость на чужом поле, на хозяйских горшках, на мужних кулаках. Да чего там говорить… Гляжу я сейчас только на свое счастье, гляжу и верю: может, и мое словечко в закон-то ляжет!.. Подняли нас сюда — вот и меня — вот на эту на трибуну — партия и советская наша власть! Так будем биться за них и, само собой, за эту жизнь — до самого нашего смертного часа!» ("Член правительства").


Новини