Головна Новини Політика кабмін Міністра охорони здоров’я України відправили у відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністра охорони здоров’я України відправили у відставку

Верховна Рада України звільнила з посади Максима Степанова

18 травня 2021, 18:39
Поділіться публікацією:

Міністра охорони здоров’я Максима Степанова відправили у відставку за поданням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. За його звільнення на позачерговому засіданні Верховної Ради проголосували 292 народних депутатів, передає кореспондент "Коментарів".

Міністра охорони здоров’я України відправили у відставку

Ексміністр охорони здоров'я України Максим Степанов. Фото: МОЗ

Перед звітом міністра у парламенті виступив Денис Шмигаль. Головним завданням, яке стояло перед Степановим на 2021 рік, було питання вакцинації від коронавірусу та забезпечення України достатньою кількістю вакцин у першій половині цього року, зазначив він.

"Перемовини, закупки, домовленості та поставки постійно затягувалися та переносилися. Водночас очільник МОЗу неодноразово запевняв і президента, і Кабінет міністрів, і Верховну Раду, що ситуація з поставками найближчим часом вирішиться і поставки стануть регулярними. Прогрес по цьому питанню надто повільний досі", — заявив Шмигаль.

За його словами, наразі в Україну поставлено 2,3 млн доз вакцин, що "важко назвати ефективною роботою міністра охорони здоров’я".

Сам Степанов під час виступу у парламенті нагадав, що ніхто не знав, як складно буде працювати під час пандемії коронавірусу.

"На початку пандемії по всій країні було 3,5 тис. ліжок із киснем. Порівняйте ці цифри на сьогодні — 68 тис. На піку третьої хвилі цього року кількість зайнятих ліжок із киснем подекуди сягала 44 тис. Однак попри кричущу навантаженість на медичну систему апаратів штучної вентиляції легень вистачало усім", — наголосив Степанов.

За звільнення очільника МОЗу після його виступу проголосували 292 народних депутатів, із них 203 — від партії "Слуга народу".

Не брала участі у голосуванні фракція "Батьківщина". Її лідерка Юлія Тимошенко заявила, що відповідальність за урядову кризу несе персонально президент України Володимир Зеленський. На знак протесту депутати від "Батьківщини" залишили залу парламенту.

Нагадаємо, Верховна Рада України також звільнила з посад міністра економіки Ігоря Петрашка та міністра інфраструктури Владислава Криклія. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини