Головна Новини Політика кабмін Міністерство інфраструктури України очолив Олександр Кубраков
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністерство інфраструктури України очолив Олександр Кубраков

Верховна Рада України підтримала кандидатуру голови "Укравтодору" на посаду міністра інфраструктури

20 травня 2021, 11:54
Поділіться публікацією:

Олександр Кубраков очолить Міністерство інфраструктури України замість звільненого Владислава Криклія. За кандидатуру Кубракова у Верховній Раді проголосували 284 народних депутатів, передає кореспондент "Коментарів".

Міністерство інфраструктури України очолив Олександр Кубраков

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. Фото: Кабмін

У своєму виступі в залі парламенту кандидат у міністри інфраструктури подякував владі за підтримку галузі та доповів про успіхи президентської програми "Велике будівництво".

За його словами, за перший рік дії цієї програми "Україна отримала рекордну кількість оновлених доріг", та "дуже символічно", що торік найбільша кількість доріг відремонтована у Закарпатській та Луганській областях. 

На прикладі доріг владі вдалося довести, що Україна "здатна вирішувати проблеми, які накопичувалися роками", вважає очільник "Укравтодору". 

"Загалом за результатами 2020-2021 років ми відремонтуємо майже 40% основної мережі доріг нашої держави. Це близько 9 тис. км доріг тільки державного значення. За цей період не було "улюблених" областей, як було раніше — була Вінницька область, була Львівська область, була Донецька область", — сказав Кубраков.

Він зазначив, що торік будівництво доріг забезпечило новими робочими місцями 50 тис. українців, ще близько 150 тис. нових робочих місць — в суміжних галузях.

"Ми розморозили десятки довгобудів у різних куточках України, знищили недобудовані пам’ятники корупції та неспроможності. Я можу перерахувати сотні таких об’єктів", — заявив Кубраков.

Серед пріоритетів на новій посаді він назвав стабілізацію фінансового становища "Укрзалізниці", оновлення рухомого складу та відвоювання долі на ринку вантажних перевезень.

Перед голосування голова Комітету з питань транспорту та інфраструктури Юрій Кисєль повідомив, що комітет рекомендує народним депутатам підтримати кандидатуру Олександра Кубракова на посаду міністра інфраструктури.

За призначення Кубракова очільником Міністерства інфраструктури України проголосували 284 народних депутатів.

Раніше на посаду міністра охорони здоров’я Верховна Рада затвердила Віктора Ляшка.

Нагадаємо, 18 травня Верховна Рада України звільнила з посад міністра інфраструктури Владислава Криклія та міністра економіки Ігоря Петрашка. Обидва посадовця написали заяви за власним бажанням. Також звільнено міністра охорони здоров’я Максима Степанова за поданням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Причини ротацій в уряді назвали нардепи від партії "Слуга народу".

Після звільнення ексміністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що планує продовжувати роботу в цьому секторі. Чим буде займатися, Криклій обіцяв повідомити пізніше. Після його відсторонення від посади ЗМІ нагадали про скандали, з якими пов'язують ім'я ексглави Мінінфраструктури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини