Головна Новини Політика кабмін В КСУ оскаржують конституційність призначення міністра освіти
commentss НОВИНИ Всі новини

В КСУ оскаржують конституційність призначення міністра освіти

У поданні народних обранців оскаржена конституційність постанови парламенту

5 березня 2021, 15:28
Поділіться публікацією:

В Конституційному суді оскаржують конституційність призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. Інформацію про це оприлюднила представник Верховної ради в КСУ Ольга Совгиря, передає РБК.

В КСУ оскаржують конституційність призначення міністра освіти

Сергій Шкарлет - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що в поданні народних обранців оскаржена конституційність постанови Верховної Ради про призначення глави Міністерства освіти і науки.

"У конституційному поданні стверджується, що зазначена постанова була прийнята з порушенням Конституції України у зв'язку з неперсональное голосуванням за нього окремими народними депутатами", — написала Ольга Совгиря.

Нагадаємо, що 17 грудня народні обранці підтримали кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. "За" свій голос віддали 226 нардепа в залі парламенту. Однак у слід за цим стало відомо, що Сергія Шкарлета не визнали легітимним представники опозиції. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат від "Європейської солідарності" Володимир Ар'єв.

На думку політика, Шкарлета незаконно оголосили новим главою МОН. На момент голосування двоє з депутатів, які нібито підтримали його кандидатуру, були відсутні в залі. Також опозиціонер додав, що у Верховній Раді встановлять питання про переголосування за призначенням міністра освіти. Якщо ж у цій процедурі відмовлять, Ар'єв закликав педагогічну спільноту не визнавати Шкарлета міністром і протистояти йому.

Раніше "Коментарі" розповідали, що Народний депутат Верховної Ради України від фракції "Голос" Інна Совсун потролила міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, відправивши квіти з вдячністю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Лиля

5 березня 2021, 15:44

Что-то у нас как-то с министрами туго идет .. https://kosatka.media/category/ugol/news/vitrenko-ugol-na-centrenergo-budet-postupat-s-gosshaht-po-pryamym-dogovoram


Новини