Головна Новини Політика кабмін Стало відомо, коли нардепи розглянуть відставку голови МОЗу
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли нардепи розглянуть відставку голови МОЗу

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов може бути звільнений вже у травні, якщо відповідне рішення підтримають нардепи

28 квітня 2021, 18:52
Поділіться публікацією:

Ймовірність того, що Максим Степанов може покинути пост голови МОЗу, стає все більш реальною. За інформацією депутатки від політсили "Голос" Ольги Стефанишиної, нардепи зібрали в парламенті необхідну кількість підписів для розгляду можливої відставки Степанова.

Стало відомо, коли нардепи розглянуть відставку голови МОЗу

Максима Степанова можуть відправити у відставку. Фото з відкритих джерел

Як повідомила політик на особистій Facebook-сторінці, позачергове засідання парламенту, де буде обговорюватися питання щодо звільнення міністра охорони здоров'я, підтримали понад 150 народних обранців. За словами Стефанишиної, колективне звернення нардепів тепер обов'язково розглянуть у Верховній Раді.

Політики, які підтримують відставку Степанова, вважають його винним у нібито "провалі" боротьби з коронавірусною пандемією. Ольга Стефанишина написала, що саме "на совісті" керівника МОЗу — смерті багатьох українців, які загинули від ковіду, та відсутність необхідної кількості вакцин.

При цьому нардеп вважає, що лише звільнення Степанова буде не досить. На її думку, міністра слід відправити за ґрати, однак цим, каже Стефанишина, вже мають займатися правоохоронці.

Зазначимо, що точна дата засідання, на якому буде обговорюватися питання щодо звільнення Максима Степанова, поки невідома. На четвер, 29 квітня, заплановано відразу дві позачергові сесії ВР, проте ця тема на порядок денний не виносилася. Передбачається, що долю Степанова нардепи вирішуватимуть вже після травневих свят.

Нагадаємо, що про збір підписів у Раді за відставку Степанова стало відомо на початку місяця. Вже 2 квітня під відповідним документом підписалося 90 політиків. Тоді інформацію найбільш активно поширював "слуга народу" Дмитро Гурін.

Цікаво, що ймовірну відставку голови МОЗу підтримали представники різних фракцій. Серед підписантів — і "Слуга народу", і "Європейська солідарність", і "Голос", і "ОПЗЖ". Є навіть голоси від позафракційних депутатів.

До слова, раніше "Коментарі" повідомляли: деякі експерти вважають, що Степанов може залишитися в кріслі міністра, доки основна хвиля захворюваності на коронавірус в Україні не спаде. Що натякає на такий розвиток подій, можна дізнатися в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете прочитати, яку важливу заяву щодо третьої коронавірусної хвилі в Україні зробив Максим Степанов.

Крім цього ми розповідали про п’ять головних досягнень та провалів Максима Степанова за рік на посаді голови МОЗ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини