Головна Новини Політика кабмін Шмигаль анонсував кадрові зміни на держпідприємствах
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль анонсував кадрові зміни на держпідприємствах

Кабінет міністрів України готується до кадрових змін у державній сфері управління

2 червня 2021, 11:26
Поділіться публікацією:

Уряд України найближчим часом планує кадрові зміни у державних підприємствах, зокрема — у наглядових радах. Про це заявив очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль.

Шмигаль анонсував кадрові зміни на держпідприємствах

Денис Шмигаль. Фото: 24tv.ua

Відновлення роботи Наглядової ради "Нафтогаз Україна" станеться найближчим часом, повідомив прем’єр-міністр. За його словами, уряд також працює над відновленням роботи Номінаційного комітету. Під час зустрічі з його членами Шмигаль зазначив, що до роботи в цій структурі долучиться представник Євросоюзу. Проте, хто саме буде представляти ЄС, поки що невідомо.

Провести засідання Номінаційного комітету, на якому розглянуть призначення членів наглядових рад ключових державних підприємств планують у першій половині червня. Напередодні Верховна Рада затвердила кандидатури двох представників комісії, яка буде призначати керівника новоствореного Бюро економічної безпеки. Цей орган візьме на себе функції СБУ, МВС та податкової, а Державну фіскальну службу планують ліквідувати.

Всі члени наглядової ради НАК "Нафтогаз України" написали заяви про дострокове припинення повноважень 30 квітня. Це сталося після зміни керівництва. Очільником державного підприємства став колишній виконуючий обов’язки глави Міненерго Юрій Вітренко. В НАК "Нафтогаз України" його призначили замість Андрія Коболєва, який стверджує, що його звільнили навіть без попередження.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти спробували пояснити, чому відбуваються кадрові перестановки в НАК "Нафтогаз України". Формальним приводом для відставки Коболєва став фінансовий звіт "Нафтогазу" за 2020 рік, вважає політолог Борис Кушнірук. Компанія показала величезні збитки, а раніше демонструвала високі прибутки. За підсумками 2020 року "Нафтогаз" збільшив суму резервів знецінення фінансових активів на 36 млрд грн. Через це група компаній "Нафтогазу" показала за минулий рік чистий збиток на загальну суму 19 млрд грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини