Головна Новини Політика кабмін Що обіцяє зробити Ляшко на посаді міністра охорони здоров’я: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Що обіцяє зробити Ляшко на посаді міністра охорони здоров’я: деталі

Кандидат на посаду голови Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко доповів профільному комітету парламенту про свій план дій

19 травня 2021, 19:50
Поділіться публікацією:

Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації заслухав головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка та підтримав його кандидатуру на посаду голови Міністерства охорони здоров’я. Про це розповів голова профільного парламентського комітету Михайло Радуцький.

Що обіцяє зробити Ляшко на посаді міністра охорони здоров’я: деталі

Віктор Ляшко - кандидат на посаду очільника МОЗу. Фото: slovoidilo.ua

Члени комітету заслухали прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, який надіслав до Верховної Ради подання щодо призначення Ляшка міністром охорони здоров’я, та поспілкувалися із кандидатом.

Пріоритетні завдання МОЗу у боротьбі з пандемією Віктор Ляшко бачить так:

— наростити темпи вакцинації від COVID-19 у найближчі три місяці;

— підготувати медичну систему до можливої чергової хвилі пандемії коронавірусу;

— відновити виробництво вакцин в Україні.

Серед інших приоритетів — створення моделі страхової медицини та служби захисту від біологічних загроз.

"Більш детально план дій на перші 100 днів роботи кандидат пообіцяв представити пізніше. Але мені особисто подобається, що Ляшко не лише окреслює виклики, а й має орієнтири та стратегію", — зазначив Радуцький.

Кандидатуру Віктора Ляшка підтримали 13 членів профільного комітету з 14 присутніх. Комітет рекомендував Верховній Раді проголосувати за його призначення на посаду керівника МОЗу. Очікується, що парламент проголосує за це призначення на позачерговій сесії 20 травня.

Нагадаємо, 19 травня парламентарі звільнили з посад міністра економіки Ігоря Петрашка, міністра інфраструктури Владислава Криклія та міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Кадрові ротації в Кабміні та чи будуть нові звільнення прокоментував голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Він також прогнозує, що нардепи підтримають кандидатуру головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду очільника МОЗу.

Як може скластися надалі доля екс-міністра охорони здоров’я Максима Степанова, порталу "Коментарі" спробували спрогнозувати експерти.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/radutsky/733
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини