Головна Новини Політика кабмін Відставка трьох міністрів: чи будуть нові звільнення в уряді України
commentss НОВИНИ Всі новини

Відставка трьох міністрів: чи будуть нові звільнення в уряді України

Верховна Рада України звільнила з посад міністрів охорони здоров’я, економіки та інфраструктури

18 травня 2021, 19:40
Поділіться публікацією:

Українська влада поки не планує нових кадрових ротацій у Кабінеті міністрів. Про це в кулуарах Верховної Ради після позачергової сесії парламенту, під час якої звільнили з посад трьох міністрів, розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Відставка трьох міністрів: чи будуть нові звільнення в уряді України

Міністерський портфель. Фото: dostyp.com.ua

Політична відповідальність лежить на всій владі, а не на окремих міністрах, заявив очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, коментуючи звільнення міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

"Процес спілкування з лікарями та підвищення заробітних плат — це не заслуга окремого міністра. Це — заслуга всього уряду та парламенту, який виділяє на це гроші. Ми будемо продовжувати цей курс, попри прізвище міністра", — сказав нардеп.

За його словами, в уряді багато заступників міністрів, які є гарними менеджерами, та коли міністри змінюються, їх заступники залишаються працювати.

На посаду міністра охорони здоров’я планують призначити головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка. Відповідне подання від фракції "Слуга народу" — вже у парламенті, повідомив політик.

"Мій прогноз, що 240 голосів ми назбираємо (для призначення Ляшка на посаду очільника МОЗу, — ред.). Я не хочу пана Степанова у чомусь звинувачувати, в нього буде подальша кар’єра. Він поніс політичну відповідальність за ті процеси, за які він відповідає. Наприклад, ми наразі — майже остання країна по вакцинації", — прокоментував Арахамія.

Нових звільнень в уряді України поки що не буде, спрогнозував голова фракції "Слуга народу". Зокрема, не планують звільняти прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

"Мій прогноз, що восени не буде жодних міністерських змін. Можуть бути якісь кадрові зміни на великих підприємствах, але міністерських змін я не передбачаю", — сказав голова фракції "Слуга народу".

Нагадаємо, Верховна Рада України звільнила з посад міністра економіки Ігоря Петрашка, міністра інфраструктури Владислава Криклія та міністра охорони здоров’я Максима Степанова. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини