Головна Новини Політика внутрішня політика Рада хоче звільнити трьох міністрів: нардепи від "Слуги народу" назвали причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада хоче звільнити трьох міністрів: нардепи від "Слуги народу" назвали причини

Парламент заслухає звіти міністрів економіки, інфраструктури та охорони здоров'я перед голосуванням про їхню відставку.

18 травня 2021, 10:21
Поділіться публікацією:

Міністри економіки та інфраструктури Ігор Петрашко та Владислав Криклій подали заяви про відставку. Главою Міністерства охорони здоров'я Максимом Степановим незадоволені через провал вакцинації та його політичною грою. Звільнити його запропонував прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Про це в ефірі програми "Свобода слова" розповіли депутати від партії "Слуга народу".

Рада хоче звільнити трьох міністрів: нардепи від "Слуги народу" назвали причини

Владислав Криклій, Максим Степанов та Ігор Петрашко. Колаж: tsn.ua

На позачерговому засіданні парламенту сьогодні, 18 травня, розглянуть звільнення трьох міністрів — інфраструктури, економіки та охорони здоров'я, повідомив спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков.

"Ми в Раді будемо заслуховувати звіт вищезазначених міністрів — й тих, хто написав заяву самостійно, й міністра охорони здоров'я, на якого надійшло подання. Але я впевнений, що він (Степанов — прим. Ред.) буде висловлювати свою позицію, звітувати про те, що зроблено, що не зроблено", — заявив Разумков.

У четвер, 20 травня, народні депутати планують призначити нових міністрів. У п'ятницю, 21 травня, в парламенті заслухають звіт глави уряду Дениса Шмигаля, додав спікер парламенту.

Новим міністром інфраструктури після звільнення Владислава Криклія хочуть призначити главу "Укравтодору" Олександра Кубракова, заявив голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко. Саме Кубраков відповідав за будівництво доріг й досить успішно. До Криклія у політиків претензії через проблеми в роботі "Укрзалізниці".

"Близько 7-8 тис. км доріг, які будуються, велика кількість мостових переходів, складних об'єктів, розв'язок. За це якраз відповідав не стільки Криклій, скільки Кубраков, якого зараз пропонують на посаду цього міністра", — сказав Корнієнко.

Напередодні профільний парламентський комітет не рекомендував звільняти міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Голоси членів комітету "за" та "проти" розділилися навпіл, тому його відставку визначать голосуванням в Раді. Міністром незадоволені через провал в постачанні вакцин й кампанії по вакцинації, але є й інші причини. У партії "Слуга народу" вважають, що Степанов веде свою політичну гру та "хоче будувати власну політичну кар'єру", сказав Корнієнко.

Претензій до міністра економіки Ігорю Петрашка немає, але причини його заяви про відставку невідомі, заявив глава Комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха. Заслухати звіт міністра не було можливості, але це планують зробити в профільному комітеті сьогодні.

"Заява міністра, навіть за своїм власним бажанням, без звіту перед профільним комітетом — це якась "Втеча з Шоушенка". Коли людина постійно була на виду, а потім ложечкою розколупала собі вихід через цементну стіну", — заявив Наталуха.

Депутати хочуть дізнатися причини звільнення міністра економіки під час його звіту в профільному комітеті.

Нагадаємо, глава МОЗ Максим Степанов відреагував на спроби відсторонити його від посади. Він заявив, що вирішувати долю медицини в Україні повинні лікарі та пацієнти, а не політики та чиновники. Однією з причин свого звільнення він вважає те, що виступав за підвищення зарплат медикам, а не провал вакцинації. На місце Степанова планують призначити головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Портал "Коментарі" також дізнався прогнози експертів щодо зміни керівників міністерств інфраструктури, економіки та охорони здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини