Головна Новини Політика Скандали.Політика Єрмак: "Моя особиста позиція - Фокін повинен піти з ТКГ"
commentss НОВИНИ Всі новини

Єрмак: "Моя особиста позиція - Фокін повинен піти з ТКГ"

Андрій Єрмак вказав, що ТКГ не несе настільки важливої функції, щоб берегти кожного окремого учасника переговорів

29 вересня 2020, 23:16
Поділіться публікацією:

Єрмак: "Моя особиста позиція - Фокін повинен піти з ТКГ"

Глава Офісу президента Андрій Єрмак слідом за Арсеном Аваковим розкритикував позицію учасника Тристоронньої контактної групи Вітольда Фокіна, який раніше заявив, що поки немає об'єктивних доказів, мовляв, саме Росія веде війну на Донбасі. Свою позицію Єрмак написав в Facebook.

Так, глава ОП вказав, що на сьогодні офіційна позиція України по Донбасу грунтується на двох безапеляційних принципах: Росія — країна-агресор і необхідності повернути всі окуповані території на сході  та Криму, щоб настав мир.

"Причому зверніть увагу: деякі "великі дипломати", які узгодили повернення частини кордону на Донбасі тільки після проведення виборів в ОРДЛО, навіть не вибачилися за це перед суспільством. Чи не пояснили. Чому? Не знаєте, що сказати? Скажіть щось про опір капітуляції", — зауважив Єрмак.

Він також додав, що члени ТКГ в Мінську мають тільки рекомендаційні функції і не можуть приймати самостійних рішень. Їх завдання — бути платформою для угоди зустрічей в нормандському форматі, де саме глави держав можуть погоджувати подальші рішення і передавати їх на узгодження парламенту і Кабміну.

Протягом більш ніж двох місяців у нас майже повна тиша на фронті. Це врятовані десятки життів наших військових і цивільних. Був такий результат в переговірників, які працювали раніше? Ні. Якими б патріотичними вони не були. За що ми боремося зараз? За те, щоб звільнити з полону всіх наших людей, які утримуються як на тимчасово окупованій території України, так і в Росії", — підкреслив Єрмак.

Політик вказав на те, що екс-прем'єр і член переговорів в рамках ТКГ Вітольд Фокін, який робить настільки вражаючі заяви, не вжив жодних заходів для досягнення тих результатів, які вже сьогодні є. Він закликав українців, в зв'язку з цим, не акцентувати увагу на словах Фокіна і не думати, що його персональну позицію поділяють в Офісі президента і в вищих ешелонах влади.

"Втім все це не виправдовує сьогоднішні слова Фокіна. Моя особиста позиція — Фокін повинен піти з ТКГ", — резюмував Андрій Єрмак.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про скандал, пов'язаний з буденною заявою світської левиці, що саме вона посприяла залученню Вітольда Фокіна в переговори по Донбасу в Мінській Тристоронній контактній групі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини