Головна Новини Політика президент Вибачення Зеленського перед Кадировим: чим обернеться відповідь президента України
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибачення Зеленського перед Кадировим: чим обернеться відповідь президента України

Експерти розповіли "Коментарям", що буде, якщо Офіс президента України відреагує на вимогу Кадирова до Зеленського вибачитися за жарт в "95 кварталі"

20 липня 2020, 12:47 comments3683
Поділіться публікацією:

Вибачення Зеленського перед Кадировим: чим обернеться відповідь президента України

Глава Чечні Рамзан Кадиров зажадав від президента України Володимира Зеленського "підтвердити" те, що  близько півтора року тому він попросив вибачення за те, що в одному із шоу студії "Квартал 95" показали гумористичний ролик, котрий має до нього відношення. Також він закликав Зеленського зробити перший крок для вибудовування нібито "добросусідських відносин між Москвою і Києвом". Чому раптом зараз і як повинен (і власне чи повинен) реагувати Офіс президента України — на ці питання "Коментарям" відповіли експерти.


Залякування України

Ветеран, військовий і політичний експерт, директор Міжнародного центру протидії російській пропаганді Юрій Кочевенко впевнений, що ми є свідками інформаційної операції Росії по залякуванню України.
"Навчання біля наших кордонів, збори резервістів, активність у Криму, загострення на Донбасі, сплановані "витоки інформації" про можливу атаку, – перераховує експерт. – Тепер ось заяви Кадирова... Все це – ланки одного ланцюга. Кремль залякує українську владу, тисне на неї. Чудово розуміючи, що реакція суспільства буде не на боці президента України".
Метою даної інформаційної операції Юрій Кочевенко називає примус офіційного Києва до прийняття рішень, які прямо суперечать інтересам України.
"Мова про прямі переговори з донбаськими бойовиками, а також про пуск води в Крим", – пояснює експерт.

"Ініціатива Кремля"


Політолог, експерт з питань російської агресії проти України Віктор Каспрук зазначає: "Дуже схоже на те, що це не ініціатива самого Кадирова, а – Кремля і Путіна. Таким чином, Путін посилає Зеленському цілком певний політичний сигнал, що буде далі. Адже від нього Москва чекала одного, а на повірку виходить зовсім інше. Пропутінська маріонетка Кадиров, по суті, не підіймає особистісне чи релігійне питання, а політичне і міжнародне".
Віктор Каспрук не виключає, що ні Путін, ні Кадиров не розуміють, що Зеленський до того, як став президентом України, і Зеленський, який вже став президентом України, – це зовсім різні люди.
"А президентам такі питання і в такому тоні просто не ставлять, – пояснює експерт. – Хоча це політична "пред'ява" не тільки Зеленському, але й усій Україні. І тут Москва грає в безпрограшну гру. Якщо Зеленський відповість, то він цим самим знижує свій президентський статус і визнає себе рівнею керівнику однієї з багатьох російських автономій. А не відповість і проігнорує, то Кадиров буде публічно заявляти, що він боягуз і ховається за свою президентську посаду. Схоже на те, що Путін дав команду політично "мочити" і дискредитувати Зеленського".
Але якщо Зеленський візьме паузу і все-таки відповість Кадирову миролюбно, то можна прогнозувати, що цим він на третину знизить свій політичний рейтинг, вважає Віктор Каспрук.
"Хоча є й інший варіант, – зазначає він. – Подібну заяву цілком можна кваліфікувати, як пряму загрозу главі держави. І реагувати на неї – відповідно до законів України".

Відволікти громадськість

Експерт Українського інституту політики Данило Богатирьов не вважає цю історію серйозною.
"Жарти, вибачення, вся ця нісенітниця... У нас за офіційною статистикою 500 тисяч безробітних. Неофіційно — 4 мільйони. Ось, чим повинні займатися чиновники, – зазначає Данило Богатирьов. – Людям ні на що жити та де працювати. А нам згодовують якусь полову про Кадирова, заяви, вибачення та іншу нісенітницю. З таким же успіхом можна говорити про фейкову "вагітність" Мендель або про хворобу Олени Зеленської".
На думку експерта УІП, слід зрозуміти, що для державної політики всі ці теми з розряду "світська хроніка" не мають абсолютно ніякого значення. Вони націлені на відволікання суспільної уваги.
"Ось зараз всі будуть обговорювати заяви Кадирова, а у нас, між іншим, процес мирного врегулювання на Донбасі зайшов у глухий кут. Ось, що важливо", – резюмує Данило Богатирьов.

Як раніше повідомляли "Коментарі", президент Росії Володимир Путін нещодавно заявив про походження української мови. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини