Головна Новини Політика зовнішня політика Не виключено, що в ЄС приймуть рішення про повернення українських чоловіків додому
commentss НОВИНИ Всі новини

Не виключено, що в ЄС приймуть рішення про повернення українських чоловіків додому

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підтвердив інформацію про те, що Україна хотіла б повернути українських чоловіків додому. Є навіть думка, що країни ЄС можуть ухвалити таке рішення, але з нюансами

26 квітня 2024, 15:01 comments1359
Поділіться публікацією:

Очільник МЗС Дмитро Кулеба на брифінгу з міністром Латвії Байбою Браже повідомив, що Україна, дійсно, хотіла б повернути чоловіків призовного віку, які знаходяться за кордоном, назад додому.

Не виключено, що в ЄС приймуть рішення про повернення українських чоловіків додому

Чоловіки за кордоном

Як підкреслив міністр, повернення таких чоловіків є виявом справедливості до тих, хто зараз воює на фронті. При цьому він додав, що всі ті чоловіки, які виїхали з України після 24 лютого 2022 року, за кордоном отримали правові статуси та соціальні виплати, оскільки вони є українцями.

Кулеба додав, що він, які міністр закордонних справ, повинен захищати українців, які знаходяться за кордоном. Втім, він все ж додав, що зараз йде мова саме про справедливість.

"Справедливість у відносинах між українськими чоловіками за кордоном і українськими чоловіками в Україні",
— підкреслив очільник міністерства закордонних справ.

При цьому, колишній заступник генпрокурора Віктор Чумак припустив, що в країнах ЄС все ж буде прийнято спільне рішення щодо повернення чоловіків, які виїхали після 24 лютого 2022 незаконно, або ж вони втратять право на перебування через недійсні документи.

"Тих хто має право на тимчасове проживання, має родину, веде бізнес і все таке інше не чіпатимуть",
- вважає Чумак.

Як вважає політик такі рішення будуть політичними і під них підведуть нормативну базу. При цьому він додав, що таких чоловіків може бути трохи більше 400 тис.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що МЗС обмежило українським чоловікам призовного віку доступ до отримання консульських послуг. В Офісі президента підтримали таке рішення і заявили, що зараз Україна знаходиться у війні і може приймати такі рішення, які їй допоможуть вижити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини