Головна Новини Політика Скандали.Політика Скандальні закупівлі: ексзаступника Міністра оборони арештували
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандальні закупівлі: ексзаступника Міністра оборони арештували

У рішенні суду про арешт є й альтернатива: застава у більш як 400 млн грн

2 лютого 2023, 17:11 comments2685
Поділіться публікацією:

За клопотанням ДБР 2 лютого Печерський районний суд Києва обрав В’ячеславу Шаповалову запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 402 мільйони 600 тисяч гривень, пишуть "Коментарі", за інформацією "УП".

Скандальні закупівлі: ексзаступника Міністра оборони арештували

Суд арештував ексзаступника міністра з можливістю внесення застави в 400 млн

Поки арешт накладено для колишнього заступника Міністра оборони терміном на 2 місяці.

Ще тиждень тому нині підозрюваний і арештований ТОП-чиновник розповідав, що в міністерстві помітили помилку "про яйця по 17 гривень" у документах і працювали над її виправленням, тому ці договори так і не потрапили до казначейства. Після хвилі звинувачень у бік Міноборони, пов’язаних із закупкою послуг харчування для військових, В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, добровільно подав у відставку з посади.

А вже сьогодні, у межах скандального розслідування щодо забезпечення харчовими продуктами військових, одним з епізодів є діяльність фірм, які серед іншого постачали яйця за завищеними цінами для Міноборони, силовики затримали злочинну групу. До її складу входило 5 осіб: представники підприємств-постачальників та військові, які відповідають за забезпечення однієї з військових частин ЗСУ. Окрім того, затримали військовослужбовця, який вів "чорну бухгалтерію" махінаторів. Сума збитків державі від діяльності цієї групи на цей час сягає понад 4,6 млн грн. "Зекономлені" кошти, які перераховувало Міноборони на рахунки підприємства-постачальника, учасники схеми ділили між собою.

За попередньою кваліфікацією кримінального правопорушення, учасникам "схеми" загрожує покарання до 12 років позбавлення волі. Нагадаємо, як писали "Коментарі", нещодавно в ЗМІ з’явилася інформація, що Міноборони нібито закуповує для військових продукти за цінами, що вдвічі чи втричі перевищують роздрібні. У відомстві це назвали штучною інформатакою. Частково міністр Резніков підтвердив, що такий документ має місце, просто сталися технічні помилки. І, ніби, за цим контрактом гроші ще не витрачені.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тлі скандалу: У Міноборони знову взялися за реформу харчування.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віра

3 лютого 2023, 18:16

Одні високопосадовці обворовують і складають гроші в дивани ,а громадяни других країн ,які допомогають Україні, збирають за день тисячі доларів щоб купити дрони, жилети і др. та передати військовим УКРАЇНИ. НЕ СОРОМНО,ХОРОШО СПИТЬСЯ НА ГРОШАХ В ДИВАНІ,НАПЕВНО ГРІЮТЬ.....


Новини