Головна Новини Політика Скандали.Політика Скандал в Раді: чому депутати блокували трибуну для виступів
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал в Раді: чому депутати блокували трибуну для виступів

Новообраного народного обранця Андрія Аксьонова освистали під час принесення депутатської присяги

19 травня 2021, 11:56
Поділіться публікацією:

Черговий робочий день у Верховній Раді приніс спекотні сутички. За інформацією представника політсили "ЄС" Володимира В'ятровича, опозиція обмежила доступ до трибуни для новообраного депутата по Донецькій області Андрія Аксьонова.

Скандал в Раді: чому депутати блокували трибуну для виступів

Нардепи заблокували трибуну, щоб Аксьонов не виголосив присягу. Фото: Апостроф

Як пояснив В'ятрович, на думку їх партії, Аксьонов є "проросійським сепаратистом". Саме тому, вважає політик, цієї людини не повинно бути в стінах Верховної Ради.

Відзначимо, що попри численні крики "ганьба" та інші спроби зірвати принесення депутатської присяги, Андрію Аксьонову все ж вдалося це зробити. Правда, на відміну від інших своїх колег він зачитував текст із місця в залі, а не стоячи за трибуною.

Користувачі українського сегмента соцмереж, як це зазвичай буває, не зійшлися в думці стосовно цієї події. Дехто яро підтримує прагнення представників "ЄС" перешкодити новообраному депутату озвучити присягу. Втім, знайшлися і ті, хто вважає, що нардепи не мали права на подібний вчинок, адже повинні поважати вибір простих українців, які проголосували за Аксьонова.

Цікаво, що в оцінці того, що відбувається, погляди розділилися навіть у віце-спікерів ВР. За словами Руслана Стефанчука, будь-які юридичні підстави для відмови Аксьонову у принесенні присяги відсутні. Однак його колега Олена Кондратюк публічно заявила, що просить представників СБУ перевірити Аксьонова щодо ймовірної наявності громадянства інших країн.

Нагадаємо, офіційні результати довиборів до Ради по Донецькій області (округ №50) були оголошені ЦВК у п'ятницю, 9 квітня. Як виявилося, перемога дісталася керівнику міськради Добропілля Андрію Аксьонову. Всього кандидатуру Аксьонова підтримали своїм голосом майже 20 тисяч виборців із Донеччини. Це 64% від усіх, хто прийшов на дільниці для волевиявлення. Андрій Аксьонов балотувався від політичної сили "Порядок".

До слова, в українських ЗМІ неодноразово повідомлялося, що Аксьонов нібито був причетний до проведення референдуму в Донецькій області з питання "відділення" від України і створення "ДНР". Також є відомості, що у політика є російський паспорт. Більше деталей — у нашому матеріалі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які зміни можуть торкнутися Камбіну після того, як нардепи забезпечили справжній "парад міністрів на вихід". Думки експертів можете знайти в нашій публікації.

Також на порталі ми розповідали, що в Києві через проїзд прем'єрського кортежу навіть змінили принцип роботи світлофорів — є навіть відео.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини