Головна Новини Політика внутрішня політика Нардепом від Донеччини стане «організатор референдуму «ДНР»: в ЦВК назвали переможця виборів
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепом від Донеччини стане «організатор референдуму «ДНР»: в ЦВК назвали переможця виборів

За Аксьонова проголосувало понад 60% місцевих жителів, які прийшли на вибори

9 квітня 2021, 19:48
Поділіться публікацією:

У п'ятницю, 9 квітня, члени Центральної виборчої комісії оголосили офіційні результати довиборів у ВР по Донецькій області — округ №50. Як виявилося, перемога дісталася очільнику міськради Добропілля Андрію Аксьонова. Як повідомляє "Обозреватель", посилаючись на українських журналістів, саме Аксьонова вважають причетним до організації одного з місцевих референдумів за незалежність так званої "ДНР".

Нардепом від Донеччини стане «організатор референдуму «ДНР»: в ЦВК назвали переможця виборів

Переможець довиборів до Ради Андрій Аксьонов. Фото: Радіо Свобода

Всього кандидатуру Аксьонова підтримали своїми голосами майже 20 тисяч виборців з Донецької області. Це 64% від усіх, хто прийшов на дільниці для волевиявлення. Андрій Аксьонов балотувався від політичної сили "Порядок". Офіційно визнаний результат виборів дозволить йому стати нардепом і зайняти крісло у Верховній Раді.

У ЦВК стверджують, що вибори пройшли без порушень, а, отже, законних причин відмовити у визнанні Аксьонова переможцем або ж анулювати результати голосування немає.

При цьому в українських ЗМІ неодноразово повідомлялося, що Аксьонов нібито був причетний до проведення референдуму в Донецькій області з питання "відділення" від України і створення "ДНР". Також є відомості, що у політика є російський паспорт. Однак ні перша, ні друга причини не є, згідно із законом, достатніми для того, щоб людину могли усунути від можливості балотуватися або займати посаду нардепа в разі перемоги.

За інформацією журналіста Дениса Казанського, Андрій Аксьонов, займаючи посаду голови сільради Новодонецького, нібито доклав усіх зусиль, щоб в цьому населеному пункті пройшов незаконний референдум про створення так званої "Донецької народної республіки". Свої слова Казанський підтверджує відповідним відео (посилання у Facebook-пості). Також журналіст запевняє, що російський паспорт у Аксьонова начебто з'явився лише у 2015 році — після відвідин вже анексованого Криму.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як експерти оцінюють перемогу Василя Вірастюка на виборах в Івано-Франківській області.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, хто претендує на посаду голови Харківської міськради і чиї шанси на перемогу найвищі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини