Головна Новини Політика Скандали Скандал у «Слузі народу»: чи можуть Тищенка та Шевченка вигнати з фракції
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал у «Слузі народу»: чи можуть Тищенка та Шевченка вигнати з фракції

Експерти спрогнозували, чи може фракція «Слуга народу» виключити нардепів Миколу Тищенка та Євгена Шевченка після скандалів

23 квітня 2021, 13:44
Поділіться публікацією:

У Зеленського є чудовий привід через дії депутатів Тищенка і Шевченка продемонструвати країні, що він таки відрізняється від своїх попередників, яких продовжує критикувати. Так можна публічно не тільки засудити дії депутатів провладної партії, але й очистити партію і Верховну Раду від людей, які дискредитують не тільки Зеленського, чинну владу, але й у випадку з Шевченком – Україну. Таку думку висловив у блозі на порталі "Коментарі" політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Скандал у «Слузі народу»: чи можуть Тищенка та Шевченка вигнати з фракції

Слуга народу. Фото з відкритих джерел

Вчора, 22 квітня, "Слуга народу" ввечері зібралася на онлайн-засідання. Зокрема воно було присвячене обговоренню поведінки народних депутатів Євгенія Шевченка та Микола Тищенка.

"Про Миколу Тищенка знають напевно вже всі українці, адже він не дає про себе забувати, як своїми коментарями і заявами, так і конкретними діями від славнозвісно відомого ресторану "Велюр"  до "інтелігентної" поведінки в Окружній виборчій комісії на 87-му окрузі Івано-Франківщини", — пише експерт.

За словами експерта, фракція ніби обговорила поведінку Тищенка і вирішила, що він має заплатити максимальний штраф за порушення карантину.

"Логіка просто чудова, якщо у когось є гроші, він належить до влади, то має право порушувати, але сплачувати штрафи", — зазначає Бала.

На його думку, СБУ мало б поцікавитись, чому і з якою метою народний депутат Шевченко їздив у Білорусь і зустрівся з Лукашенком, якого чинна влада не визнає президентом, і який є союзником глави країни-агресора Путіна.

Тоді як політичний експерт Володимир Манько у своєму блозі на порталі "Коментарі" пише, що нібито вояж депутата Шевченка до Білорусі міг бути узгоджений з Офісом президента. Зазначимо, що в СН заперечують це. За інформацією експерта, мета – утрясти усі питання щодо провалу операції щодо вагнерівців.

"За інформацією від Романа Безсмертного, затримання російських бойовиків у Мінську не могло відбутись без відома Лукашенка. І це логічно, бо він є диктатором і контролює все, передусім своїх силовиків і спецслужбістів. Безсмертний стверджує, що перемовини з Лукашенком велись з Банкової, ось тільки невідомо поки ким – або Зеленським, або Єрмаком", — повідомив Манько.

Експерт вважає, що в світлі розслідування від Bellingcat конче необхідно узгодити з главою Білорусі усі позиції, щоб не було різнотрактувань. Але ж безпосередньо Зеленський чи Єрмак ніяк не можуть поїхати до Мінська.

"Шевченка обрано як найбільш проросійського депутат від "Слуги". А щоб подібних припущень не виникало, вони навіть можуть його виключити з фракції", — прогнозує Манько.

Що стосується вечірки Тищенка, то експерт дає наступний прогноз: "Щоб зберегти обличчя фракція може виключити й цього депутата зі своїх лав, але це буде формально, а де-факто Тищенко голосуватиме, як йому вкажуть на Банковій".

Нагадаємо, на онлайн-засіданні "слуги" обговорили кандидата на пост Міненерго. "Коментарі" з’ясували, що відбувається і чи можливий відхід Вітренка і прихід Галущенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення


Новини