Головна Новини Політика Скандали Пристрасті за Гео Леросом: до чого призведе скандальне відео з "участю" нардепа
commentss НОВИНИ Всі новини

Пристрасті за Гео Леросом: до чого призведе скандальне відео з "участю" нардепа

У соцмережах з'явилося видно, де нібито народний обранець бере гроші за імітацію злочинів проти себе

14 вересня 2021, 12:32
Поділіться публікацією:

Державне бюро розслідувань ініціює перевірку дій депутата Гео Лероса на предмет вчинення кримінального злочину — імітації нападу на себе ( підпал автомобіля марки Mercedes Benz за 332 тисячі гривень у дворі його будинку 28 серпня 2020 року) для створення ілюзії загроз, нібито за політичну діяльність і з метою дискредитації органів державної влади.

Пристрасті за Гео Леросом: до чого призведе скандальне відео з "участю" нардепа

Гео Лерос - фото з відкритих джерел

Експерти проаналізували те, що відбувається, для порталу "Коментарі".

І без того не бездоганна репутація самого Лероса ставиться під ще більший сумнів

Лерос, який рік тому за звинувачення на адресу президента Зеленського в порушенні передвиборних обіцянок, а глави Офісу президента Єрмака у зловживанні владою і роботі на спецслужби РФ, був виключений з фракції "Слуга народу", перетворився в інструмент для інформаційних атак на президента і його оточення. І ось прийшла відповідь. Так вважає політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

"Всі розуміють, що Лерос міг потрапити в Раду лише в обозі "зеленої команди". Інших варіантів для художника-мураліста не було. І коли такі люди починають працювати проти тих, хто привів їх в Раду, це дуже сильно дратує і напружує. Так що почуття Зеленського і оточення зрозуміти можу", — зазначає експерт.

За його словами, судячи з оприлюдненого відеозапису, виходить, що Лерос передбачив підпал свого авто.

"Лерос оперативно заявив, що голос не його, що все це накладено. Але так чи інакше — осад залишиться. Тим більше, що і ДБР, і поліція вже проводять перевірку", — підкреслює Андрій Золотарьов.

Важливим моментом він вважає те, яким шляхом отримані ці записи. Якщо незаконно, то в розслідуванні їх використовувати буде проблематично.

"Однозначно і без того не бездоганна репутація самого Лероса ставиться під ще більший сумнів. Тим більше, якщо ми подивимося, як часто Лерос гостює на каналі "Прямий" у Петра Олексійовича, — акцентує політолог. — Ще один висновок. Розвиток цифрових технологій, систем відеоспостереження показує — те, що здавалося конфіденційної зустріччю, може бути зафіксовано технічними засобами. І те, що прихована зйомка заборонена, що шпигунські гаджети у нас є незаконними, нікого не зупиняє. Так що ті, хто вирішує делікатні питання, банально про щось домовляеться, повинні пам'ятати: подібно до того, як рукописи не горять, цифрові носії — тим більше".

Відкриття ГБР справи за фактом якихось провокацій, нібито влаштованих Леросом — елемент тиску Офісу президента і підконтрольних йому силовиків

Експерт Українського інституту політики Данило Богатирьов звертає увагу, що депутат Георг Курехян, відомий під псевдонімом Гео Лерос, давно конфліктує з Офісом президента і особисто його керівником Андрієм Єрмаком.

"Він займається "скандалами, інтригами, розслідуваннями" і публічними викриттями, в надії завдати максимального іміджевого удар по ОП. Нещодавно з трибуни Верховної Ради він озвучував чергові прямі звинувачення на адресу Офісу президента і Андрія Єрмака ", — нагадує експерт.

При цьому, підкреслює Данило Богатирьов, протягом більш ніж півроку ОП активно бореться з політичними опонентами шляхом санкцій РНБО і тиску правоохоронної системи.

"У цьому контексті можна згадати Віктора Медведчука, який знаходиться під домашнім арештом і потрапив під санкції, а також Віталія Кличка, якого правоохоронці "кошмарять" обшуками в структурних підрозділах КМДА. Швидше за все, і відкриття ГБР справи за фактом якихось провокацій, нібито влаштованих Курехяном — теж елемент тиску Офісу президента і підконтрольних йому силовиків на політичних опонентів ", — вважає Данило Богатирьов.

Раніше "Коментарі" писало, що у Верховній Раді між Леросом і Тищенком сталася бійка .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини