Головна Новини Політика Скандали Посаду голови Кіровоградської ОДА продавали за мільйони доларів: схема
commentss НОВИНИ Всі новини

Посаду голови Кіровоградської ОДА продавали за мільйони доларів: схема

Учасники схеми пропонували купити посади держслужбовців, нібито маючи зв’язки у вищих ешелонах влади

26 травня 2021, 21:43
Поділіться публікацією:

Схему призначення на посаду голови Кіровоградської обласної держадміністрації за гроші викрили співробітники Служби безпеки України (СБУ). Вартість цього призначення ділки оцінили у 3,5 млн доларів, повідомляє прес-центр СБУ.

Посаду голови Кіровоградської ОДА продавали за мільйони доларів: схема

Затримання шахраїв у Києві. Фото: СБУ

Оборудку з торгівлі державними посадами організувала мешканка тимчасово окупованої частини Луганщини. Спільників жінка координувала телефоном. У схемі брав участь один із громадських активістів. Він також керував низкою антикорупційних і благодійних організацій.

Чоловік представлявся кандидатам на посаду голови Кіровоградської ОДА радником президента України. Він стверджував, що погоджує призначення з Радою національної безпеки та оборони та Офісом глави держави.

В одному з банків Києва після отримання грошей затримали двох учасників схеми торгівлі посадами. Слідчі дії тривають.

Зазначимо, що Кабінет міністрів погодив призначення на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації Марію Чорну. Жінка працює в ОДА на посаді керівника Департаменту агропромислового розвитку. Кандидатка вже пройшла співбесіду з кількома міністрами та окреслила своє бачення вирішення проблем регіону. Зокрема, міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський акцентував її увагу на фокусуванні на екологічних питаннях регіону. 

Указу президента про призначення Марії Чорної головою Кіровоградської ОДА ще немає. Раніше президент України Володимир Зеленський звільнив з посади голови Кіровоградської ОДА Андрія Назаренка.

"Коментарі" також повідомляли, що Кабінет міністрів України звільнив двох заступників міністра охорони здоров'я та здійснив низку нових призначень.

Нагадаємо, у 2019 році в Києві спіймали на гарячому шахрая, який за мільйони доларів "продавав" високі посади на держпідприємствах. Він видавав себе за позаштатного помічника та близького друга президента Володимира Зеленського та спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини