Головна Новини Політика внутрішня політика Хто очолить ОДА в рідному регіоні Зеленського: що відомо про кандидата
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто очолить ОДА в рідному регіоні Зеленського: що відомо про кандидата

Кабінет міністрів погодив призначення на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації Марію Чорну

26 травня 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Під час засідання Кабінету міністрів України була погоджена кандидатура на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації Марії Чорної. Уряд заслухав кандидатку, яка вже пройшла співбесіду з міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим, передає кореспондент "Коментарів".

Хто очолить ОДА в рідному регіоні Зеленського: що відомо про кандидата

Марія Чорна. Фото: slovoidilo.ua

На посаді голови Кіровоградської облдержадміністрації Марія Чорна має змінити звільненого у квітні Андрія Назаренка.

За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, кандидатка на посаду голови Кіровоградської ОДА має досвід роботи на різних посадах в облдержадміністрації регіону. Наразі Марія Чорна обіймає посаду керівника Департаменту аграрної політики Кіровоградської ОДА.

"Вважається кандидатом, який може зі свого боку реалізувати відповідні функції з точки зору розвитку такої важливої для нас області", — зазначив Чернишов.

Ключові питання розвитку Кіровоградської області, проблематику регіону та бачення своєї роботи на посаді очільниці ОДА кандидатка надала на прохання прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

"Наша область має всі передумови, щоб стати провідною областю в Україні, тому що має й хороше географічне розташування (знаходиться у центрі), ми її на Кіровоградщині називаємо "аграрним серцем України". Але, на жаль, так складається, що останнім часом маємо кілька останніх позицій по деяких напрямах роботи", — зазначила Чорна.

За її словами, в регіоні продовжать працювати над програмою "Велике будівництво", над проблемами у сфері охорони здоров’я, зокрема над забезпеченням лікарень і розвитком сільської медицини.

"Найбільша проблема не лише області, а й всієї України, — це навчити об’єднанні територіальні громади, а їх наразі в області 49, працювати в умовах децентралізації. В тих умовах, коли децентралізація потребує і фінансової децентралізації, і земельної", — окреслила свої плани кандидатка на посаду голови Кіровоградської ОДА.

Вона додала, що деякі територіальні громади поки що не розуміють, як правильно діяти для наповнення місцевих бюджетів.

Сфокусуватися на екологічних питаннях кандидатку попросив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський.

"Ви сказали про "аграрне серце". Хочеться, щоб у цьому серці була екологічна кров, тому ми окремо зв’яжемося та проговоримо усі питання, що стосуються захисту довкілля: й корисних копалин, і природно-заповідного фонду розвитку, й координації з екологічною інспекцією, Держлісагентством. Я думаю, що ми знайдемо порозуміння", — сказав Абрамовський.

Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет звернув увагу Марії Чорної на проблеми у закладах спеціальної та професійної освіти у регіоні.

Кабмін підтримав кандидатуру Марії Чорної на посаду очільниці Кіровоградської ОДА. Призначити її має президент України Володимир Зеленський.

За даними Кіровоградської облдержадміністрації, Марія Чорна має дві вищих освіти за фахом "Педагогіка" та "Управління фінансово-економічною безпекою". Вона заміжня, виховує сина.

Трудову діяльність розпочала у 1994 році з посади продавця. З 2011 до 2020 року працювала заступницею директора Департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської обласної державної адміністрації. Торік очолила Департамент АПК ОДА.

Згідно з декларацією за 2021 рік Марія Чорна має у власності квартиру площею 50,5 кв.м. Її доходи від заробітної плати склали 445 тис. гривень. Жінка має рахунки у кількох банках і кредити на 75 і 402 тис. гривень, які ще не виплатила за квартиру.

Нагадаємо, в Україні звільнили міністрів інфраструктури Владислава Криклія, економіки Ігоря Петрашка та міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Замість Петрашка Міністерство економіки України очолив голова Державної податкової служби України Олексій Любченко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини