Головна Новини Політика Скандали.Політика Напруженість у партії «Голос»: яку роль зіграли Притула і Вакарчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Напруженість у партії «Голос»: яку роль зіграли Притула і Вакарчук

В партії сподіваються зберегти монолітність

25 березня 2021, 14:36 comments1618
Поділіться публікацією:

В офіційній заяві партія "Голос" запевнила, що робить все, щоб налагодити комунікацію всередині фракції та зберегти її монолітність. Причиною ймовірного розколу політсили може бути так званий вождизм. Не останню роль зіграло відсторонення від "Голосу" Святослава Вакарчука і Сергія Притули. Про це заявив у блозі на порталі "Коментарі" політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Напруженість у партії «Голос»: яку роль зіграли Притула і Вакарчук

Фото: media.slovoidilo.ua

Експерт вважає, що проблема практично всіх політичних партій в Україні полягає в їхньому вождизмі. Політичні партії створювались навколо одного лідера, рейтинг якого дозволяв партіям отримувати позитивні результати на національних та місцевих виборах.

"Не стала виключенням і політична партія "Голос", яка орієнтувалась на співака Святослава Вакарчука. Сама назва цієї партії символічно підкреслює, хто був її лідером. Після відходу Вакарчука не тільки з керівництва партією, але й політики, його наступники, на мою думку, беруть фальшиві "політичні ноти"", — пише Бала.

Так, соціологічні дослідження тільки підкреслюють безперспективність цієї партії у такому вигляді, як зараз. Експерт зазначає, що нове керівництво намагається укласти союз з чинною владою, що видно, як за публічними заявами, так і підтримкою під час голосування у Верховній Раді.

"Було намагання спасти ситуацію, коли Сергій Притула виступав фронтменом партії Голос" на місцевих виборах у Києві, але згодом нове керівництво "відсунуло" його у сторону. Тому не дивно, що серед народних депутатів є ті, хто не підтримує політику нового керівництва. І якщо чутки про наміри Сергія Притули створити новий політичний проект правдиві, то цей проект матиме більше перспектив, аніж партія "Голос" без співака Вакарчука", — вважає Бала.

Як повідомлялося, директор Департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень, доктор політичних наук Ігор Петренко нагадав, що це не перший випадок сварок усередині "Голосу".

"Все почалося з виключення Притули, — вважає експерт. — Начебто, готувався своєрідний переворот. Група на чолі з Притулою і деякими іншими депутатами інтригувала проти Кіри Рудик за нібито слабку позицію партії щодо низки питань. Вона вчасно це припинила, пішла на випередження. Притула покинув ряди (з тієї інформації, що я володію — на наполегливе прохання), відбулися зміни в керівництві фракції, нею зараз керує Железняк".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини