Головна Новини Політика рада Шістьох депутатів попередили про виключення: у «Голосі» стався розкол - в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Шістьох депутатів попередили про виключення: у «Голосі» стався розкол - в чому причина

Причиною розколу партії стало голосування деяких народних депутатів за законопроект, який розширює повноваження президента

23 березня 2021, 08:50 comments1081
Поділіться публікацією:

В партії "Голос" стався розкол — політрада попередила низку депутатів про виключення після голосування за законопроект №5133. В ньому йдеться про внесення змін до Конституції України у частині повноважень президента призначати і звільняти директорів НАБУ і ДБР. Про це повідомило видання "Українська правда".

Шістьох депутатів попередили про виключення: у «Голосі» стався розкол - в чому причина

Новини Верховної Ради: у партії Голос стався розкол - причини. Фото: 24tv.ua

В партії зазначають, що такий документ "чинить шкоду репутації та політичним інтересам партії".

Народний депутат від партії "Голос" Ярослав Юрчишин розповів, що за законопроект проголосувало шість представників фракції.

Політрада спочатку вирішила провести перевірку причин голосування. Підозрюється, що рішення шести депутатів може містити ознаки політичної корупції. Окрім того, тих хто віддав свій голос попередили, що їх можуть виключити, якщо вони ще раз "завдадуть шкоди партії".

У прес-службі "Голосу" пояснили рішення політради:

"Законопроект направлений до Конституційного суду разом зі “Слугами народу”, депутатськими групами “За майбутнє” та “Довіра”, таким чином запустивши конституційний процес, спрямований на позбавлення НАБУ і ДБР незалежності. Це – політична підтримка атаки на антикорупційні органи. Партія систематично виступала проти збільшення повноважень президента, в тому числі в питаннях призначення голів ДБР та НАБУ. Саме тому таке голосування є порушенням послідовності позиції партії".

Зараз керівників НАБУ і ДБР призначає і звільняє Володимир Зеленський. Проте цього не зазначено в повноваженнях президента. Відповідно депутати хочуть змінити ситуацію та прописати можливість президента за згодою парламенту призначати та звільняти директорів НАБУ і ДБР. Щоб остаточно внести зміни до Законодавства, документ повинен схвалити Конституційний суд.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, чому Офіс президента досі не відчистили від фарби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини