Головна Новини Політика Скандали.Політика Глава РНБО різко висловився про блокування каналів, порівнявши їх із фашистськими виданнями
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава РНБО різко висловився про блокування каналів, порівнявши їх із фашистськими виданнями

Секретар РНБО Данілов пояснив, чому мова не йде про наступ на свободу слова

4 лютого 2021, 17:38
Поділіться публікацією:

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов згадав у контексті блокування низки каналів, яких пов’язують із політиком Віктором Медведчуком, часи Другої світової війни. Чи можлива була би робота у Великобританії і США під час цієї війни філій фашистських газет і радіостанцій? Їх закриття також було би розцінено, як напад на "свободу слова"? Такі питання поставив Данілов на своїй сторінці у Facebook.

Глава РНБО різко висловився про блокування каналів, порівнявши їх із фашистськими виданнями

Блокування низки каналів в Україні. Фото з відкритих джерел

Така реакція Данілова з’явилася у відповідь на стурбованість низки міжнародних і національних організацій, які підіймають питання свободи слова і прав журналістів. Реакції у РНБО назвали очікуваними, але закликали детально вивчити проблему.

"Як сказано у заяві International и European Federation of Journalists, "заборони повинні застосовуватися лише у дуже виняткових обставинах". У зв’язку з цим хочемо поінформувати IFJ та EFJ, що Україна вже сім років живе в таких надзвичайних умовах, назва яким – війна", — йдеться у повідомленні.

Саме телебачення Данілов вважає одним із інструментів гібридної зброї РФ в боротьбі проти України. За даними РНБО, фінансування цих телеканалів фактично здійснює країна-агресор через афілійованих з нею політиків.

Як заявив глава РНБО, на Україну напали, і тому єдиний правильний намір – це діяти задля збереження держави і незалежності.

Нагадаємо, український лідер Володимир Зеленський, який раніше обіцяв не забороняти канали, назвав блокування каналів 112, NewsOne і Zik боротьбою за правду. А ще він нещодавно в інтерв'ю запевняв, що нівелювати вплив олігархів можна, якщо відібрати у них медіаресурси. Експерти розповіли, які істинні мотиви гаранта щодо блокування низки телеканалів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

тоня

4 лютого 2021, 18:03

опзж це проросійська партія...


Новини