Головна Новини Політика Скандали.Політика Чому звільнення Тупицького із КСУ небезпечне для України — експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому звільнення Тупицького із КСУ небезпечне для України — експерт

Нинішня ситуація може призвести до серйозної кризи в країні, вважає фахівець

2 квітня 2021, 15:38
Поділіться публікацією:

Багато українців продовжують за ситуацією, що склалася в Конституційному суді України. Нагадаємо, що в кінці березня кілька суддів КСУ втратили свої повноваження після відповідного рішення Володимира Зеленського. Однак це може спричинити несподівані наслідки, вважає колишній суддя КСУ Віктор Шишкін. Його точку зору повідомляє "Україна 24".

Чому звільнення Тупицького із КСУ небезпечне для України — експерт

Ситуація із КСУ може призвести до кризи в Україні. Колаж: "Коментарі" / Д.Романюк

За словами Шишкіна, нинішній стан справ у Конституційному Суді може бути "супернебезпечним" для України. Такі висновки екс-суддя засновує на тому, що вважає указ Зеленського "вкрай антиконституційним". Дії президента, вважає Віктор Шишкін, можуть сприяти руйнуванню існуючої правової системи в країні.

Вся річ у тому, пояснює колишній суддя, що через "відкриття лазівки" уряд Росії здатне роздути черговий дипломатичний скандал. Питання стосуватиметься Криму — адже в Україні існує рішення Конституційного суду, яке визнає проведений РФ "референдум" на півострові абсолютно незаконним.

На думку Віктора Шишкіна, фактично забравши повноваження в Олександра Касмініна та Олександра Тупицького (останній очолював КСУ — ред.), Зеленський створив прецедент. Адже якщо ці судді займали свої посади незаконно, каже юрист, всі підписані ними рішення також не мають законної сили (в т.ч., ймовірно, і документ про недійсність "кримського референдуму").

Шишкін вважає, що нинішня ситуація в КСУ дійсно кризова та може отримати подальший розвиток.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яке майбутнє чекає звільнених представників Конституційного суду. Деталі стали відомі завдяки представнику президента в КСУ Федору Веніславському.

Також на порталі можна поцікавитися думкою інших українських експертів, які проаналізували рішення Зеленського на законність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини