Головна Новини Політика президент Зеленський проти КСУ: чого чекати звільненим суддям
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський проти КСУ: чого чекати звільненим суддям

Звільнені судді втратять всі привілеї

27 березня 2021, 19:25
Поділіться публікацією:

Із 27 березня кілька суддів Конституційного суду України втратили свої повноваження. Таке рішення прийняв глава української держави Володимир Зеленський. Про його позицію, а також майбутнє, яке чекає фактично звільнених суддів, стало відомо завдяки представнику президента в КСУ Федору Веніславському.

Зеленський проти КСУ: чого чекати звільненим суддям

Зеленський відмінив указ про призначення Тупицького. Колаж: "Коментарі" / Дмитро Романюк

Як пояснив Веніславський, колишнім суддям Олександру Касмініну і Олександру Тупицькому (останній і зовсім очолював КСУ — ред.) відтепер доведеться звикати до ролі пересічних громадян. Це пов'язано з підписанням Зеленським відповідного указу, яким скасовується рішення президента-втікача Віктора Януковича про призначення цих людей в КСУ.

За словами представника президента, відтепер Тупицький і Касмінін не мають статусу судді, навіть колишніх, тому втратили право на отримання будь-яких привілеїв. У разі відставки — яку тому ж Тупицькому пропонували неодноразово, — подібного результату можна було б уникнути.

Як пояснює Веніславський, ці особи більше не знаходяться на довічному утриманні держави, їм не буде виділятися спеціальна охорона тощо.

При цьому у Зеленського запевняють, що президент не перевищив своїх повноважень. На думку Федора Веніславського, укази попередників скасовували багато президентів до Зеленського. У будь-якому випадку, нагадує представник глави держави, екс-судді КСУ можуть звернутися з позовною заявою, якщо вважають, що їх права були порушені. Таку можливість кожному українському громадянину гарантує Конституція.

До слова, таке собі "протистояння" між Володимиром Зеленським та Олександром Тупицьким триває вже не один місяць. Раніше екс-глава КСУ був відсторонений від виконання своїх прямих посадових обов'язків. Аналізуючи ситуацію для порталу "Коментарі", експерти прогнозували, що нас очікує досить тривалий судовий "серіал".

Варто зауважити, що ім'я Олександра Тупицького неодноразово за останній час спливало в декількох великих скандалах, що мають суспільний резонанс. Так, за інформацією ЗМІ, екс-суддя відмовлявся з'їжджати з котеджу, розташованого в Кончі-Заспі, хоча і мав чималі борги за "комуналку".

На початку ж року різні джерела інформували про вельми дорогий закордонний відпочинок Тупицького. Трохи пізніше з'явився відеозапис розмови з чиновником, де він сам розповідає, скільки грошей заплатив за уїк-енд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

селянин

27 березня 2021, 21:40

Оце, точно так треба робити всім суддям, хабарникам, що виносили неправомірні вироки (майданівцям, Стерненку.....). Сюди можна віднести майже всіх чиновників, прокурорів, лікарів-бездарів..... Позбавляти їх не тільки роботи, але і дипломів, а в деяких випадках і майна.


Новини