Головна Новини Політика президент Зеленський скасував указ Януковича про призначення суддями КСУ Тупицького і Касмініна
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський скасував указ Януковича про призначення суддями КСУ Тупицького і Касмініна

Про скасування указу колишнього президента України повідомляється на офіційному сайті Президента

27 березня 2021, 12:44
Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський скасував указ колишнього глави держави Віктора Януковича про призначення суддів КСУ Олександра Тупицького ого, а також Олександра Касмініна.

Зеленський скасував указ Януковича про призначення суддями КСУ Тупицького і Касмініна

Опубліковано указ про скасування призначення Тупицького і Касмініна суддями КСУ - фото: з відкрітіх джерел

На сайті Президента з'явився указ під назвою "Про деякі питання забезпечення національної безпеки України". У ньому йдеться про скасування указу Президента України від 14 травня 2013 № 256 "Про призначення А.Тупіцкого суддею Конституційного Суду України". Також було скасовано та указ Президента України від 17 вересня 2013 № 513 "Про призначення А.Касмініна суддею Конституційного Суду України"

 

В кінці грудня 2020 року Володимира Зеленського позбавив повноважень главу КСУ України Олександра Тупицького на 2 місяці. Тоді ж в КСУ заявили, що рішення про звільнення Тупицького має бути розглянуто тільки Конституційним Судом України та тільки на спеціальному пленарному засіданні та приймати таке рішення не може ніяке посадова особа. У зв'язку з цим правовий департамент зробив в грудні заяву, що Тупицький повинен продовжити працювати на своїй посаді.

 

У січні поточного року ДБР повідомило про підозру Тупицький. Його підозрювали в правопорушення за ч.2 ст.384, ст.386 КК (завідомо неправдиві показання, з'єднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань). У лютому Зеленський продовжив указ про відсторонення глави КСУ від посади ще на 1 місяць.


Сьогодні, 27 березня, Зеленський скасував указ про призначення Тупицього главою Конституційного суду України. Указ набирає чинності з дня його опублікування.


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що був опублікований свіжий рейтинг політиків. Українці розповіли, кому найбільше довіряють і за кого проголосували б на президентських виборах. Також сайт інформував про те, що нарада Зеленського з Вірастюком напередодні виборів завершилося скандалом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Аиров

27 березня 2021, 18:22

Интересно, а Указы Петра Первого он еще не собирается отменять???


Новини