Головна Новини Політика Скандали «Чиновникопад» продовжується – у Міноборони ще одна заява на звільнення
commentss НОВИНИ Всі новини

«Чиновникопад» продовжується – у Міноборони ще одна заява на звільнення

Із Міністерства оборони України звільняється ще один ТОП-посадовець - виконувач обовʼязки керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки

1 лютого 2023, 20:20
Поділіться публікацією:

За інформацією видання "Бабель", очільник департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександр Лієв звільняється, пишуть "Коментарі".

«Чиновникопад» продовжується – у Міноборони ще одна заява на звільнення

У Міноборони іще одне звільнення

Посадовець заявив, що написав заяву напередодні, але Міністр оборони поки її не розглядав, оскільки перебуває у відрядженні. Депертамент, яким зараз керує Лієв проводить закупівлю зброї та техніки, а також веде перемовини з міжнародними партнерами щодо військової допомоги Україні.

31 січня очільник "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін оприлюднив колонку, в якій звинуватив Лієва в проросійських поглядах. Він розповів, що високопосадовець у 2013 році отримав нагороду від "російського імператорського дому", ще раніше — у 2006 році нібито координував пікети та блокпости біля маяків, які за розподілом Чорноморського флоту CРCР мали відійти Україні, але незаконно утримувалися флотом Російської Федерації, і вже в березні 2014 року закликав Київ "почути Крим".

Сам же Олександр Лієв назвав це сфабрикованим "вкидом" і запевнив, що неодноразово проходив усі перевірки СБУ та відповідав на всі запитання. Він заявив, що навесні 2014 року (тоді він був міністром туризму Криму) виступав за збільшення повноважень Криму, але в складі України. І одразу, як тільки самопроголошений очільник Криму Аксьонов заявив про приєднання до Росії, Лієв виїхав до материкової України.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", ДБР повідомило про підозру звільненому заступнику Міністра оборони у причетності до закупівель продуктів за завищеними цінами та неякісної амуніції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "Кадрові чистки" тривають: Хто з високопосадовців втратив крісло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Харьковчанка

1 лютого 2023, 22:30

100 мільйонів "ето нє мєлочь по карманам тиріть"! Тільки щось не видно посадок цих "посадовців".

Ігор

1 лютого 2023, 20:53

Жести доброї волі корумпованих гауляйтерів нічого не змінять поки існує Система яка їх народжує. Тотальну непорядність суспільства навіть агресія не спинила. Визнати поразку перед такими - зрадити країну. Ніхто на Росії на таке не піде і не підпише.


Новини