Головна Новини Політика внутрішня політика "Кадрові чистки" тривають: Хто з високопосадовців втратив крісло
commentss НОВИНИ Всі новини

"Кадрові чистки" тривають: Хто з високопосадовців втратив крісло

Урядовці ухвалили рішення про звільнення кількох чиновників під час засідання Кабміну 1 лютого

1 лютого 2023, 16:40
Поділіться публікацією:

Анонсовані "весняні посадки" розпочалися в Україні з гучних звільнень, паралельно з якими проходили й масові обшуки, пишуть "Коментарі".

"Кадрові чистки" тривають: Хто з високопосадовців втратив крісло

За рішенням Кабінету Міністрів 1 лютого було звільнили із займаних посад: Юрія Сотника — першого заступника голови Держлісагентства; Олександра Щуцького — першого заступника голови Держмитслужби; Андрія Лордкіпанідзе — заступника голови Держпродспоживслужби; Вячеслава Демченка — т.в.о Голови Державної митної служби.

Щодо заступника голови Держмитслужби Руслана Черкаського розпочато дисциплінарне провадження, його відсторонено від виконання обов’язків.

Голова підкомітету з питань нагляду за діяльністю державних органів спеціального призначення з правоохоронними функціями, правоохоронних органів, правоохоронних органів спеціального призначення та розвідувальних органів Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія про це натякав ще вранці.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія написав у соцмережах: "Буду анонсувати громадськість про весняні посадки". Ще напередодні, 31 січня, у вечірньому зверненні Президент України, схоже, анонсував ці події: "Зараз певне кадрове затишшя… Але це не означає, що всі необхідні кроки вже зроблено. Будуть рішення. Тим у системі, хто не відповідає принциповим вимогам держави та суспільства, не варто засиджуватися у кріслах".

На офіційному сайті Кабінету Міністрів поки жодного з рішень урядовців немає.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", сьогодні Служба безпеки України разом із колегами по силовому блоку проводить низку масштабних оперативно-слідчих заходів, направлених на боротьбу із внутрішнім ворогом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини