Головна Новини Політика Скандали.Політика Нещодавно звільненому заступнику Міністра оборони «світить» 15 років ув’язнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Нещодавно звільненому заступнику Міністра оборони «світить» 15 років ув’язнення

ДБР повідомило про підозру звільненому заступнику Міністра оборони у причетності до закупівель продуктів за завищеними цінами та неякісної амуніції

1 лютого 2023, 17:25
Поділіться публікацією:

Працівники Державного бюро розслідування (ДБР) повідомили про підозру нещодавно звільненому заступнику Міністра оборони України, який відповідав за Тилове забезпечення ЗСУ, пишуть "Коментарі" за інформацією пресслужби відомства.

Нещодавно звільненому заступнику Міністра оборони «світить» 15 років ув’язнення

ТОП-чиновнику повідомили про підозру

Хоча в ДБР і не називають прізвища підозрюваного, та з самої інформації випливає, що мова йде про В’ячеслава Шаповалова, якого нещодавно звільнили.

За даними силовиків, високопосадовець лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб Збройних Сил України низької якості на загальну суму понад мільярд гривень. До того ж договори укладалися за умови повної передплати.

"Посадовець не тільки знав про факти постачання неякісної продукції, а й здійснював тиск на підлеглих для прийняття неякісної продукції на військові склади та організацію повторних проведень лабораторних випробувань бронепластин, які не витримали первинних випробувань", — кажуть в ДБР.

За даними силовиків, на той час заступник Міністра ігнорував звернення Командування Сил Логістики ЗСУ стосовно потреби забезпечення належного приймального контролю за якістю продукції.

Відтак, колишньому високопосадовцю повідомили про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань — ч. 1 ст. 114-1 КК України. У разі доведення вини, йому "світить" позбавлення волі до 15 років.

"У межах кримінального провадження тривають обшуки за різними адресами, вже вилучено великі суми готівки та багато іншого, що може слугувати доказами по справі", — додають у відомстві. Слідство триває, встановлюють повне коло причетних до оборудок осіб.

Як писали "Коментарі", після хвилі звинувачень у бік Міноборони, пов’язаних із закупкою послуг харчування для військових, В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, добровільно подав у відставку з посади заступника міністра оборони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини