Головна Новини Політика рада У Раду внесли закон для розблокування роботи НАЗК: що зміниться
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раду внесли закон для розблокування роботи НАЗК: що зміниться

Закон передбачає відновлення повноважень Національного агенства з питань запобігання корупції

8 грудня 2020, 15:48
Поділіться публікацією:

Вчора, 7 грудня, у Верховній раді України був зареєстрований законопроект, який дозволить розблокувати роботу Національної агенції з питань запобігання корупції. Робота державного відомства була заблокована після скандального рішення Конституційного суду України від 27 жовтня.

У Раду внесли закон для розблокування роботи НАЗК: що зміниться

ФОТО: З відкритих джерел

Закон передбачає відновлення повноважень Агенства щодо суддів і суддів Конституційного суду. Даний законопроект пропонує забезпечити повноцінне функціонування НАЗК, наділити його необхідними повноваженнями та правами.

Законом також передбачається цілодобовий відкритий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, які уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

У зареєстрованому законопроекті також прописані особливості проведення перевірок декларацій, а також моніторингу способу життя суб'єктів декларування, суддів і суддів Конституційного суду.

Нагадаємо, що Конституційний суд України скасував кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. У Національному агентстві із запобігання корупції після цього закрили Реєстр електронних декларацій.

Після цієї події Антикорупційний суд вищої інстанції вперше в історії незалежної України анулював обвинувальний вирок. Причина — рішення судового органу стосувалося умисного приховування доходів — тобто ненадання е-декларації. Кримінальна відповідальність за це не передбачена, адже в жовтні її скасував вищий суд України.

Також відомо, що Конституційний суд України, який неабияк "пошарпав нерви" Зеленському і Ко, з 8 грудня планує відновити розгляд справ після майже місячної перерви в засіданнях.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини