Головна Новини Політика рада У Раді відбулося голосування щодо законопроєкту про мобілізацію: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді відбулося голосування щодо законопроєкту про мобілізацію: подробиці

До другого читання будуть вноситись поправки

7 лютого 2024, 13:45
Поділіться публікацією:

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про посилення мобілізації. Як передає портал "Коментарі", про це у телеграм повідомив нардеп Ярослав Железняк.

У Раді відбулося голосування щодо законопроєкту про мобілізацію: подробиці

Верховна Рада. Фото: з відкритих джерел

Парламентарій повідомив, що документ було ухвалено без пропозицій профільного Комітету. Далі внесення поправок до 21 лютого та друге читання.

За словами Железняка, загалом законопроєкт проголосують наприкінці лютого, тож набуде чинності у квітні.

Проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" (реєстраційний номер 10449) підтримало 243 народні депутати (при необхідних мінімум 226).

За законопроєктом доповідав у сесійній залі Верховної Ради міністр оборони України Рустем Умєров.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець закликав парламент ухвалити оновлений законопроєкт про мобілізацію у першому читанні. Раніше омбудсмен зазначав, що цей документ порушує, зокрема, норми Конституції.

Також видання "Коментарі" повідомляло – новий варіант законопроєкту про мобілізацію, внесений Кабміном до Верховної Ради 30 січня, тривалий час пробуксовував у стінах парламенту. Раніше у Комітеті ВР з питань нацбезпеки натякнули, що оновлений законопроєкт про мобілізацію потребує доопрацювання. Хоч і не виключили, що можуть спробувати прийняти його у першому читанні. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" ігри, які продовжувалися та продовжуються навколо мобілізаційного законопроєкту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини