Головна Новини Політика рада Стефанчук уже не хоче виборів під час війни: що тепер каже спікер ВР
commentss НОВИНИ Всі новини

Стефанчук уже не хоче виборів під час війни: що тепер каже спікер ВР

Стефанчук анонсував зміни до законодавства для виборів після війни

3 серпня 2023, 09:50
Поділіться публікацією:

Вибори народних депутатів Верховної Ради можуть відбутися лише після закінчення війни. Але для їх проведення потрібні зміни до законодавства. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю виданню "Liga" зробив голова Верховної ради Руслан Стефанчук.

Стефанчук уже не хоче виборів під час війни: що тепер каже спікер ВР

Руслан Стефанчук. Фото: сайт Верховної Ради

"Багато міжнародних колег під час спілкування запитують: "Чи думаєте ви про наступні вибори?" Я їм завжди кажу: "Ми думаємо про нашу перемогу, а вибори повинні бути після нашої перемоги", – заявив Руслан Стефанчук.

Він уточнив, що багато в чому від Верховної Ради нинішнього скликання залежить те, якими будуть наступні вибори. Вся справа в тому, зазначив спікер, що в Конституції України прописана можливість проведення лише чергових та позачергових виборів. З таким поняттям, як післячергові вибори, раніше українці не стикалися, отже, нічого такого в Конституції не прописано. Також є низка інших законодавчих нюансів. Парламентаріям потрібно буде ухвалити низку рішень, щоб у результаті вийти з "юридичної плутанини".

Голова Верховної Ради зазначив, що проводити чи то місцеві, чи всеукраїнські вибори під час військового стану неможливо.

Цікаво, що на тиждень раніше Руслан Стефанчук в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що в Україні незабаром буде актуальним питання проведення виборів під час війни. За його словами, такої можливості не забороняє Конституція. Тоді експерти в ексклюзивному інтерв'ю проаналізували нашому виданню, про що говорить ця заява? Чи справді влада може зважитися на вибори за умов війни?

Читайте також на порталі "Коментарі" – у РНБО висловилися про проведення виборів під час війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини